Wednesday, May 07, 2014

ИРАНСКИ АДМИРАЛ АЛИ ФАДАВИ: “Амерички носачи су лака мета у случају сукоба”





Иранска морнарица вежба гађање на репликама америчких бродова – адмирал Али Фадави: “Амерички носачи су лака мета у случају сукоба”.


Командант Иранске Револуционарне Гарде рекао је како су њихове снаге одржале поморске војне вежбе користећи реплике америчких ратних бродова. Док иранске снаге вежбају са репликама, прави амерички ратни бродови и даље круже Персијски залив.


Ирански адмирал Али Фадави рекао је у разговору за медије како се америчка војна снага примарно ослања на ловце који се налазе на носачима авионима. Фадави тврди како је управо то америчка “Ахилова пета” те како би елиминација америчких носача био “лак посао за иранску морнарицу” у ​​случају рата.


“Природно је да за време тренинга и вежби стављамо нагласак на то… да будемо припремљени, а Американци, као и цео свет, знају да је један од оперативних циљева иранске морнарице уништење америчке морнарице”, рекао је адмирал Фадави.


У разговору је такође истакао да када амерички ратни бродови пролазе Персијски залив и Хормушком мореузом, морају да контактирају иранску морнарицу, представити свој идентитет, разлог доласка и руту – “Уколико амерички бродови одбију да одговоре, ускоро ће да схвате да их је окружио већи број наших бродова, те како их циљају наше ракете”, истакао је те додао : “Ово се, наравно, не догађа често”.


Тврди како би потапање америчких бродова било лако изводљиво за иранску морнарицу – “Имамо изузетно прецизне анализе њиховог дизајна, конструкције и структуре, знамо како деловати”. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment