Sunday, April 27, 2014

ХТЕЛИ АЛБАНЦИ ДА ЈЕ ЛИНЧУЈУ: Нико не штити Наташу





Пре неколико дана једина Српкиња међу 1.000 Албанаца у Брежанику једва избегла линч дојучерашњих комшија.


Наташа Марковић из села Брежаник код Пећи пре десетак дана једва је избегла линч од стране Албанаца. О овој жени, хероју и симболу Српства у опустошеној Метохији, чује се тек кад новинари подигну глас и тада је се сете они на власти, било да је реч о Србима које је поставио Београд, о Приштини или о Еулексу, који упорно потенцира владавину права.


Живи у туђој, комшијиној кући, јер је њена у време рата 1999. године сравњена са земљом. Преживела је голготу са сестром Слободанком, која је, због небриге оних који би требало да брину, пре две године умрла, јер за њу није било инсулина, а храниле су се само млеком својих двадесетак коза.


Тугује Наташа за сестром, а уместо помоћи, свакодневно је нападају Албанци из села Лођа, из фамилије Шаља, чији је представник један од главних у полицији у Пећи.


– Кренула сам до шуме, потерала козе и наишла на заседу. Група младића, Албанаца, насрнула је на мене, почели су да ме туку, а ја сам, у немоћи, покушавала да се отргнем, па им је тако и моја јакна остала у рукама. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment