Sunday, April 27, 2014

Чанак: Вучић је испунио све моје снове





Почетак скупштинске дебате после експозеа мандатара Александра Вучића и предлога састава његовог кабинета обележила је полемика представника СДА и СДПС, пошто је лидер СДА Сулејман Угљанин изнео низ оптужби на рачун кандидата за министра трговине Расима Љајића.


„Имамо оне Бошњаке који су повлашћени и све остале Бошњаке који су од рођења сумњива лица. Не можемо да дозволимо да се једним Бошњацима полиција клања, а да други не могу ни куће да граде”, рекао је Угљанин, наводећи да је поновним предлагањем Љајића за министра у влади послата порука – бирајте кога хоћете, ми ћемо да вам одредимо газду.


Он је навео да Љајић од владавине ДОС-а „ведри и облачи Санџаком” и извинио се грађанима Србије и Санџака што је морао да изнесе ту „ружну истину”.


Угљанин тврди да су неки „блиски сарадници министра Љајића сведочили о његовој умешаности у тешка кривична дела, али да на то нико није реаговао”.


Ипак, како је рекао, СДА неће бити против избора владе, већ ће бити уздржана, јер сматра да није у реду да „чамац од 18 часних људи потопе због једног”.


„Мањине у овој држави желе да имају правну сигурност и као крајњи циљ виде европску будућност и чланство у ЕУ. Потрудићемо се да дамо максималан допринос остварењу програма владе”, рекао је Угљанин. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment