Tuesday, April 29, 2014

На канадском “црном списку” Путинов представник за Србију





Русија је удаљила своју војску од украјинске границе чим су у Кијеву саопштили да не намеравају да шаљу армију на демонстранте и становнике градова у источним деловима земље. Руски министар одбране Сергеј Шојгу је то потврдио. У телефонском разговору са америчким колегом Чаком Хејгелом, Шојгу је објаснио да се руска армија пре неколико дана приближила граничној линији јер је постојала реална опасност да украјинска војска крене на своје грађане.


Шојгу је предложио америчком министру одбране Хејгу да се ублажи реторика, јер ће то допринети смиривању ситуације. А са своје стране, Хејг је уверавао Шојгуа да то што је Америка послала војнике у земље које граниче са Русијом не значи да се спрема нека војна операција.


Како је текла ситуација у Украјини из минута у минут прочитајте …


И руске дипломате покушавају да увере светску јавност да рата неће бити, баш као ни припајања делова Украјине Русији. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је у уторак да Русија не намерава да понови кримски сценарио у југоисточном делу Украјине.


- То што се догодило на Криму изазвало је шок украјинских власти и међународне заједнице. Они не могу да се помире са тим и прихвате реалност. Американци не прихватају да они нису увек победници – изјавио је Рјабков. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment