Tuesday, April 29, 2014

ПРАВОСЛАВНИ КАЛЕНДАР: 30 април (17 април) Преподобни Симеон епископ Персијски




Преподобни Симеон епископ Персијски

У време опакога цара Саворија, или Сапора, би Симеон истјазаван за Христа са два своја презвитера, Авделајем и Ананијом.


Пре њих погибе и царев евнух Устазан, који се најпре беше одрекао Христа, а после, дирнут укором св. Симеона, поново исповедио пред царем веру истиниту.


На губилиште са Симеоном беху изведени још 1000 хришћана. Симеон се навлаш измаче, да би био последњи посечен, те да би могао храбрити хришћане до краја, да се ниједан не поколеба због страха смртнога. Када презвитер Ананија стави главу на пањ, уздрхта целим телом.


А царев пристав, Фусик, који беше потајни хришћанин, поче храбрити Ананију говорећи: „не бој се старче, затвори очи, и буди мужествен, да би сагледао светлост божанску!” Чим то изрече, би позван као хришћанин и цару оптужен. ...



СРБИН.ИНФО


Уз предивну песму, Нешто сасвим извесно, желимо вам пријатну ноћ





Нешто сасвим извесно

(Дарквуд даб)


Нешто тако нестварно

све је преокренуло

нешто непредвидљиво

тако потребно


Нешто сасвим извесно

у магли скривено

чисто и јединствено

све што имамо


Нешто тако нестварно

све је преокренуло

нешто непредвидљиво

тако потребно


Реф. 4x

А тако сјајно сија из далека


Нешто сасвим извесно

у магли скривено

чисто и јединствено

све што имамо



...



СРБИН.ИНФО

ОВО ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ ХЕРОЈ ИЗ ПИРОТА: Спасао живот мајци три детета!





Инспектор Ненад Цветковић, преговарач МУП Србије, два сата убеђивао В. С. да не скочи у набујалу Нишаву.


„Девојка В. С. (21) из Неготина, иначе мајка тројице малолетних дечака, имала је тешко детињство, а кад се заљубила у момка из Пирота, она је тог младића поистоветила са својим родитељима. Зато се толико везала за њега и зато је хтела да се убије кад је између њих дошло до љубавних несугласица. Два сата сам преговарао с њом и покушавао да је убедим да се не убије и на крају сам, хвала Богу, у томе и успео.”


Ово је јуче испричао Ненад Цветковић, инспектор Полицијске управе Пирот, који је прексиноћ успео да одврати В. С. ...



СРБИН.ИНФО


Шта Aмерика ради са украденим украјинским новцем и златом?





Украјина до данас није добила ни један долар од покрадених актива, и никада га неће добити.


Служба за штампу Стејт департмента САД је ових дана саопштила да су САД у Украјину упутиле групу сарадника Федералних резерви (FED) и министарстава правде и финансија како би се Кијеву помогло да врати из иностранства украдене украјинске активе. САД и Велика Британија ће 29. априла у вези са тим питањем одржати мултилатерални састанак на коме ће учествовати и украјински чиновници. Састанку је требало да присуствују и представници Међународног центра за повраћај актива (ICAR) из Базела.


Украјина је на самој граници банкрота и огромних социјалних превирања, па чак и глади. Како национална економија не би потпуно пропала новац јој је неопходан. Али Вашингтон не брине претерано због украјинске економије, њега узнемирава чиме ће Украјина вратити дуговања западним кредиторима. Спољни дуг Украјине се у овом тренутку процењује на 145 милијарди долара. ...



СРБИН.ИНФО


Кампања против НИС-а у владином прелазном року





У тренутку када се формира нови/стари кабинет министара Србије под диригентском палицом новог/старог првог човека Владе Александра Вучића, догађај недеље и једино релативно изненађење свакако је „рокада“ ресора енергетике и инфраструктуре између Зоране Михајловић и Александра Антића, истовремено и једино „стварно“ изненађење које нам је мандатар приредио приликом састављања кабинета. Без обзира на чињеницу да је Зорана Михајловић, иначе Вучићев блиски сарадник и „ударна песница“ пропагандне машинерије његове СНС, „награђена за добар рад и лојалност“ (почасном) титулом потпредседника владе, у овој кадровској вртешци наизглед није било превише логике.


Тешко да је Вучић резултатима неког од својих министара могао да буде више задовољан од Михајловићеве – у мору осредњих до никаквих резултата претходне, свеже реконструисане „експертске владе“, она је барем изузетно вешто градила медијску слику о себи као „великој радници“ која на плану енергетике постиже „одличне резултате“, а њено стално појављивање у медијима, популистичке изјаве и непрекидно куђење и иначе непопуларног Душана Бајатовића подигли су њен рејтинг нешто изнад просека њених колега из владе. Далеко од тога да је Михајловићева иза себе оставила некакав резултат у енергетици – осим периодичних чистки и козметичких измена у „Електропривреди Србије“ и двогодишњих најава реконструкције „Србијагаса“, српска енергетика се развијала сама од себе, и то скоро искључиво у оним доменима који су на себе преузели Руси. Ако се о некаквим заслугама Зоране Михајловић може говорити, онда је то свакако чињеница да се у тај „руски посао“, а ту се мисли пре свега на пословање НИС и изградњу „Јужног тока“, није уплитала у оној мери у којој се то од ње могло очекивати.


Али без обзира на то, пословично површни и хронично непрофесионални српски медији у честом појављивању министарке на ТВ екранима видели су знак способности и личног Вучићевог поверења, па се од Михајловићеве очекивало да у новом, „потврђеном мандату“ „одлучно приведе крају“ енергетску политику коју је годинама најављивала, а која је подразумевала галопирајућу либерализацију енергетског сектора Србије, дробљење преосталих енергетских компанија у државном власништву (пре свега ЕПС и „Србијагаса“) на ситне комаде које би лако могли да прогутају и сваре „партнери са Запада“ (јер би у оваквом облику евентуално могла приватизовати искључиво нека руска или кинеска компанија, што се свакако не би допало Европској комисији), и, наравно, максимална релативизација, успоравање, односно, како су се свим срцем надали српски радикални западњаци, оспоравање и анулирање Енергетског споразума између Србије и Русије, на основу кога су Руси купили НИС, а Србију ставили у средиште свог пројекта „Јужни ток“.


Наравно, скидање Зоране Михајловић са ресора у коме представља „осведоченог међународног експерта“ и њено пребацивање на „утешно“ министарство којим је раније утољаван апетит Веље Илића, а у претходном мандату је њиме слично „награђен“ сам Александар Антић, одмах је довело до шпекулација о томе на чији је жуљ стала министарка, и ко је кумовао њеном „склањању“.


Природан закључак био је да су у ову ствар „Руси умешали прсте“, те да је склањање Зоране Михајловић Вучићев залог за будући наставак економске сарадње са руским партнерима, што је додатно потврђено чињеницом да је њен ресор припао социјалистима, који се опет у влади посматрају као више „проруски“ фактор него Српска напредна странка, иначе „побратима“ руске владајуће „Јединствене Русије“. Такав закључак би се и могао донети, да носилац антируске енергетске политике у последње време није био управо – Александар Вучић.


Први удар на НИС – измене Правилника о регресираном гориву


Да односи између новоизабраних српских власти и српског енергетског гиганта у руском већинском власништву нису сјајни, могло се приметити непосредно после мартовских избора, када је Министарство пољопривреде саопштило о изменама Правилника којим се уређује продаја регресираног дизел горива за пољопривреднике. ...



СРБИН.ИНФО


“Орлови” слећу за рођендан Републике Српске





Спрема се прави спектакл у Републици Српској. Љубитељи фудбала годинама су прижељкивали да у Српску стигне братска селекција Србије и жеља им се напокон испунила. “Орлови” 4. септембра, на рођендан Фудбалског савеза РС, слећу у Бањалуку чиме ће увеличати 22. рођендан ФС РС.


- После консултација и контаката руководства Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза Србије, као и достављеног предлога о слободним терминима А репрезентације Србије у наредном периоду, договорено је да се утакмица између две селекције одигра 4. септембра 2014. у Бањалуци. ФС РС је предузео све што је неопходно за организацију утакмице – потврђује Миле Ковачевић, председник Фудбалског савеза РС.


ФС РС је прошле године добио дозволу од ФС БиХ да може да игра међународне пријатељске утакмице, али то прво мора да одобри ФИФА. ...



СРБИН.ИНФО


Преминула беба Александра Вучића





Три дана пред порођај преминула је беба, коју је носила супруга премијера Александра Вучића.


Срце мале Неве, како је, како сазнајемо требало да се зове беба, изненада је престало да куца. Иако је породица Вучић месецима ишчекивала најрадоснији тренутак, како сазнаје портал Курира, догодила се највећа трагедија која се не може описати речима.


(Курир)


...



СРБИН.ИНФО

Милица Мандић предводи Србију





Теквондо репрезентација Србије, предвођена олимпијском шампионском Милицом Мандић, отпутовала је на ЕП у Азербејџану (1-4. мај), одакле жели да се врати са што више медаља.


Тим за ЕП: Јована Петровић (-46 кг), Ивана Ћујић (-49), Драгана Гладовић (53), Александра Радмиловић (57), Дајана Перишић (-67), Милица Мандић (-73), Ана Бајић (+73), Милош Килибарда (-54), Милош Гладовић (-58), Никола Вучковић (-63), Иван Пурешевић (-68), Дамир Фејзић (-74), Стојан Рабијац (-80), Ђорђе Марчетић (-87) и Реља Просеница (+87).


(Новости)


...



СРБИН.ИНФО

На канадском “црном списку” Путинов представник за Србију





Русија је удаљила своју војску од украјинске границе чим су у Кијеву саопштили да не намеравају да шаљу армију на демонстранте и становнике градова у источним деловима земље. Руски министар одбране Сергеј Шојгу је то потврдио. У телефонском разговору са америчким колегом Чаком Хејгелом, Шојгу је објаснио да се руска армија пре неколико дана приближила граничној линији јер је постојала реална опасност да украјинска војска крене на своје грађане.


Шојгу је предложио америчком министру одбране Хејгу да се ублажи реторика, јер ће то допринети смиривању ситуације. А са своје стране, Хејг је уверавао Шојгуа да то што је Америка послала војнике у земље које граниче са Русијом не значи да се спрема нека војна операција.


Како је текла ситуација у Украјини из минута у минут прочитајте …


И руске дипломате покушавају да увере светску јавност да рата неће бити, баш као ни припајања делова Украјине Русији. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је у уторак да Русија не намерава да понови кримски сценарио у југоисточном делу Украјине.


- То што се догодило на Криму изазвало је шок украјинских власти и међународне заједнице. Они не могу да се помире са тим и прихвате реалност. Американци не прихватају да они нису увек победници – изјавио је Рјабков. ...



СРБИН.ИНФО


Двери преузимају кривичне пријаве СНС-а због продаје Телекома!





Пошто је СНС 2011. године најавио кривичне пријаве против демократа за продају Телекома, а сада сами најављују исто, Двери ће поменуте кривичне пријаве преузети и допунити – именима напредњака.


Александар Вучић је најавио, помпезно и забринуто, да ће држава морати да прода Телеком. Исто тако помпезно, додуше не и забринуто, СНС је 2011. године најављивао да ће поднети кривичне пријаве против „жуте мафије“ која је такође намеравала да прода Телеком. Дакле, још једном се потврђује до које мере је Александар Вучић спреман да обмањује бираче, а све кроз незаситу жељу да на власт дође пошто-пото, и то уз помоћ оних који су нам увели санкције 1992, бомбардовали српски народ 1995. и 1999, отцепили нам Косово и Метохију, и руководе из својих амбасања растакањем Србије.


Двери ће поменуте кривичне пријаве СНС-а преузети и допунити именима одговорних напредњака, уколико власт и даље неразумно буде истрајавала у својим погубним намерама.


Блиц, 26. април 2011: ...



СРБИН.ИНФО


Владика Амфилохије: Један у Хагу суди судијама својим





Подгорица – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије казао је јуче, на крају литургијског сабрања на Дукљи код Подгорице да присуствујемо пропаганди блаћења имена великог витеза Гаврила Принципа, и истовремено устоличењу насилника и тирана. Истовремено, он је поменуо да један од хашких оптуженика „суди судијама својим“.


„То није нимало случајно, јер оно што се догађало са нама последњих двадесет пет година, све је било у духу Фрање Јосифа, а није било у духу Гаврила Принципа. Опет је Фрањо Јосиф загосподарио нама преко својих сеиза европско-америчких. И зато је добро да се сјећамо великог витеза Православља и Српства Гаврила Принципа“, рекао је Митрополит Амфилохије.


Он је нагласио да је то важно и због тога што је Принцип поријеклом из наших крајева, од Јовићевића.


„У последње вријеме, сви они који су значили и који нешто значе у овом народу су одавде, нек ми се не љуте они који су са стране. Они који не ваљају, и не требају нам. А они који су прави – има их и било их је у наше вријеме. Ено једнога у Хагу, суди судијама својим. ...



СРБИН.ИНФО


Експлодирало руско војно складиште, у току евакуација становништва





На складишту муниције министарства одбране у Забајкалском крају (Сибир) су се догодиле три експлозије. Како је саопштено извор из полиције, нема жртава.



Складиште се налази недалеко од села Бољшаја Тура. „У току је евакуација становништва“, рекао је извор. Према првим информацијама, узрок експлозије је пожар.


Извор: Глас Русије



...



СРБИН.ИНФО

Путин: Договор о ЕЕС продубљује сарадњу Русије, Казахстана и Белорусије





Потписивање Договора о Евроазијском економском савезу ће омогућити да се направи још један корак даље у међусобној сарадњи сарадњу Русије, Казахстана и Белорусије, изјавио је председник Владимир Путин после седнице Високог Евроазијског економског савета у Минску.


„То ће повећати конкурентску способност наших економија и привући домаће и стране инвеститоре“, сматра руски лидер. „Тржиште од 170 милиона људи може бити још привлачније и садржајније“, рекао је Путин.


Он је изразио уверење да Русија, Казахстан и Белорусија могу наћи компромис по тим аспектима Договора, који за сада нису усаглашени.


Владимир Путин стигао у Минск на самит највећег Евроазијског економског савеза


Председник Владимир Путин је стигао у Белорусију. Он ће у Минску учествовати на седници највећег Евроазијског економског савета на нивоу шефова држава.


Руски лидер ће се заједно са председницима Белорусије Александром Лукашенком и Казахстана Нурсултаном Назарабајевом потрудити да уклони несугласице око нацрта Договора о Евроазијском економском савезу, који би требало да почне да функционише на територији Царинске уније од 1. јанура следеће године. ...



СРБИН.ИНФО


Амфилохије поручио Ђукановићу: Проклет био онај ко изда Русију





Београд — Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оштро је критиковао премијера Црне Горе Мила Ђукановића због увођења санкција Русији.


Амфилохије је са промоције књиге “Вратити се Русији” подсетио на речи Светога Петра Цетињског из његовог завештања и премијеру Ђукановићу поручио да треба пажљиво да их прочита.


“‘Ко не био веран једнојезичној, једнокрвној Русији, дабогда живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и 3000 пута од мене.’ То је оно што је оставио Свети Петар Цетињски својим Црногорцима, па би било добро да и садашњи председник Владе Црне горе прочита ове речи у тренутку када по први пут у историји заводи санкције Русији”, казао је Амфилохије.


Амфилохије је оценио да је Ђукановић такву одлуку донео у име Владе, али не и у име Црне Горе и Црногораца.



“Било би тужно и смешно да није истинито. Све смо могли очекивати у Црној Гори, али то нисмо могли очекивати”, рекао је Амфилохије. ...



СРБИН.ИНФО


Решетњиков: Мило је велики издајник историјског сећања нашег народа





Београд – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оштро је критиковао премијера Црне Горе Мила Ђукановића због увођења санкција Русији.


Амфилохије је са промоције књиге “Вратити се Русији” подсетио на речи Светога Петра Цетињског из његовог завештања и премијеру Ђукановићу поручио да треба пажљиво да их прочита.


“‘Ко не био веран једнојезичној, једнокрвној Русији, дабогда живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и 3000 пута од мене.’ То је оно што је оставио Свети Петар Цетињски својим Црногорцима, па би било добро да и садашњи председник Владе Црне горе прочита ове речи у тренутку када по први пут у историји заводи санкције Русији”, казао је Амфилохије.


Амфилохије је оценио да је Ђукановић такву одлуку донео у име Владе, али не и у име Црне Горе и Црногораца.


“Било би тужно и смешно да није истинито. Све смо могли очекивати у Црној Гори, али то нисмо могли очекивати”, рекао је Амфилохије.


Критике на рачун црногорског премијера, називајући га издајником, изнео је и аутор књиге “Вратити се Русији” Леонид Решетњиков, који је, иначе, генерал, доктор историјских наука и некадашњи припадник обавештајних служби.


“Ђукановић је велики издајник историјског сећања нашег народа. ...



СРБИН.ИНФО


УРС ОПЕТ У ВЛАДИ: Динкићев човек шеф Вучићевог кабинета





Ивица Којић, бивши шеф кабинета некадашњег лидера УРС-а Млађана Динкића, најозбиљнији је кандидат за исту функцију у кабинету премијера Александра Вучића! Којић је јуче присуствовао седници Владе Србије, а седео је одмах иза новог премијера!


Којић је био Динкићев човек од највећег поверења. На парламентарним изборима 2012. био је 11. на листи УРС-а, а после формирања Владе Ивице Дачића, у јулу 2012. постао је државни секретар у Министарству финансија и привреде, које је водио Динкић. Оставку на ту функцију поднео је у септембру 2013, када је УРС избачен из реконструисане владе. Они који су сарађивали с њим, цене га као веома радног и поштеног човека. ...



СРБИН.ИНФО


Кирби: Морали смо да вас бомбардујемо и изведемо на прави пут





Београд – Ако Србија очекује репарацију за бомбардовање 1999. то није нешто што ћемо урадити, али ћемо наставити да помажемо као и досад, каже амбасадор САД Мајкл Кирби.


Кирби је у “Кажипрсту” истакао да је Србији од 2000. године пружено много подршке, а да се само у новцу та подршка мери милијардом долара.


“Мислим да би требало да се концентришете на будућност, а не на прошлост. Можете се бавити прошлошћу, али ако много времена потрошите на то, нећете се никада окренути будућности. Ми смо спремни да помогнемо”, каже Кирби.


Кирби је навео да је сплет околности довео до бомбардовања, а да је затим уследила подршка многих земаља. ...



СРБИН.ИНФО


Из Русије стиже донација од 30 милиона евра за Храм Светог Саве





БЕОГРАД – Патријарх српски Иринеј изразио је данас наду да ће радови у унутрашњости Храма Светог Саве бити започети до краја ове године, као и да очекује да ће радови на Храму бити завршени за 10 до15 година.


Патријарх је на почетку 12. скупштине Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару, којој је присуствовао и председник Србије Томислав Николић који је и председник Главног одбора Друштва, рекао и да очекује донацију 30 милиона евра из Русије.


”Ово је велики црквени и национални подухват који је започет у тешко време. Међутим, храм се ипак гради”, рекао је патријарх додајући да су у току припреме за извођење радова у унутрашњости храма, живописа.


Указујући да се храм гради иако је велика криза, он је истакао да су министарства спољних послова Србије и Русије потписали споразум о донацији 30 милиона евра.


Значајан допринос у изградњи Храма има држава, рекао је патријарх наводећи као пример допринос од продаје поштанских марки.


(Танјуг)


...



СРБИН.ИНФО

Украјина: Рањени градоначелник Харкова у вештачкој коми (Из часа у час)





13:14 У пет места на истоку Украјине истовремено подгинуте заставе ДНР


Заставе „Доњецке народне републике“ су се појавиле на административним зградама у Шахтјорску, Торезу, Снежном, као и у два села – Горноје и Красни Луч.


Украјине, који се налазе уз пут Доњецк-Луганск, су истовремено подигнуте заставе самопроглашене „Доњецке народне републике“, саопштио је дописник РИА Новости.


Ако је само пре неколико дана црно-плаво-црвена застава „ДНР“ била само на згради градске владе у Харцизску (102 хиљаде становника), то се сада она вијори на административним зградама већине места уз тај пут: у Шахтјорску (центар рејона, 58 хиљада становника), у Торезу (80 хиљада), у Снежном (60 хиљада), као и у мањим местима – Горноје и Красни Луч.


На згради градске владе у Торезу се напоредо са заставом „ДНР“ вијои и застава Украјине. Овде кажу да ће до референдума 11. маја, док се народ не одлучи, бити обе заставе на згради. А, на барикадама на путу између Снежног и Красног Луча се налазе заставе „ДНР“, Украјине и Русије.


13: ...



СРБИН.ИНФО


ПРИТИСАК САД-а: Да ли је Немачка стала на страну Русије?





Последњих дана се у медијима много пише о ставу Немачке по питању Украјине и њене неутралности. Многи светски аналитичари пишу о томе шта се крије иза тог мирног става Ангеле Меркел и њене благонаклоности према потезима Владимира Путина.


За разлику пд председника Руске Федерације Владимира Путина, који на све то гледа мирно и сталожено, Барак Обама и његова администрација су веома бесни и бучни због чега, у последње време, праве катастрофалне грешке. Додатне главобоље им задају многе изјаве НАТО официра и руско напредовање у Украјини.


Највећи проблем САД-а али не и једини је тај да се не оствари велики савез између Немачке и Русије, што би додатно ослабило америчку моћ у свету. Зато амерички медији имају један велики задатк: уништити немачки углед у свету.



КАКО ЈЕ РУСИЈА ПОСТАЛА ТАКО ЕФИКАСНА? ИЗ САД ТВРДЕ: “Немачка их је припремала”


Америчке обавештајне службе данас признају како нису биле у стању да предвиде шта ће руске снаге да учине када је избила криза у Украјини. ...



СРБИН.ИНФО


АЛЕКСАНДАР КОНУЗИН: Срби, верујте у своју снагу





Бивши амбасадор Русије у Београду Александар Конузин боравио је недавно у српској престоници, где се, како каже, још једном уверио у блискост два народа, као и у могуће плодове њихове продубљене сарадње.


Некадашњи руски амбасадор у Београду Александар Конузин остаће за сва времена упамћен првенствено по чувеном питању: „Има ли овде Срба?“ које је поставио на једном прозападном скупу (названом Београдски безбедносни форум) пре непуне три године. Протеклих дана поново је боравио у нашем главном граду, што је била права прилика да га упитамо да упореди време када је био амбасадор овде са данашњим временом.


Ево вас опет у Београду: шта мислите, да ли сада Срба овде има више него ономад? Какви су ваши утисци, шта се променило?


Знате, ја нисам навијач који покушава да један део српског друштва супротстави другом. ...



СРБИН.ИНФО


Таки Теодоракопулос: Не чачкајте (руску) мечку





Давне 1961, један агент ЦИА и ја смо покушали да заврбујемо Томаса Лејуса, који је 1959. Совјетском Савезу донео титулу на мушком омладинском турниру на Вимблдону. Одвели смо га у Кафе Ројал (Café Royal), где су некада седели великани попут Оскара Вајлда. Агент је проговорио први: ...



СРБИН.ИНФО


Иницијатива за оснивање фонда за суфинансирање филмова о Косову и Метохији





„Држим да су култура и сила два основна језика којима једна држава комуницира унутар себе и према споља“, изјавио је министар културе и информисања Иван Тасовац у Политици 22. септембра 2013. године.


Како је у погледу заступања интереса Републике Србије у процесима везаним за Косово и Метохију сила оправдано склоњена у други план, сматрамо да култура мора преузети иницијативу. ...



СРБИН.ИНФО


Присуствујемо ли крају глобалног медијског монопола САД





Шта мучи Џона Керија, зар народи света не заслужују глобалну медијску демократију?


Тек појавом и масовним ширењем доступности интернета може се евентуално говорити о некаквим почецима медијске и информативне демократије. Све пре тога заправо је било мрачно доба. Као што је у Средњем веку постојала репресија према научним истинама и доказима, све донедавно постојала је глобална репресија против информације.


Ситуација је далеко од идеалне, и даље живимо у свету где се врши медијска дискриминација. Дискриминирајући државни подстицаји, пристраност оглашивачке индустрије, закони и бројни други фактори су на снази како би се једној подобној групи медија олакшао рад, док се други настоји угушити разним директним и индиректним методама.


Ипак, ширењем интернета сломиле су се поједине баријере које су биле на снази деценијама. Сама та чињеница ће неминовно у блиској будућности довести до покушаја цензуре и нових репресија. Довољно је само видети шта се тренутно догађа у једној Турској, где се чак и општеприсутни канали попут Twitter-а и Youtube-а блокирају на политичкој основи. ...



СРБИН.ИНФО


Благо древне Србије

Томислав Николић перфидно понудио да Србија прихвати такозвану војску Косова

ПОГЛЕДАЈТЕ: Како ће влада Србија да распрода државне профитибилна предузећа странцима





Приватизација, партнерство и концесије. То је пут на који ће нова влада Србије усмерити највећа јавна предузећа.Продајом добијамо преко потребан новац, а у лоше вођене државне фирме ући ће професионални страни менаџмент. Тиме ће се ставити тачка на вишегодишње бацање пара из буџета на неке од губиташа.


„НИКОЛА ТЕСЛА“


Београдски аеродром “Никола Тесла”, чија је вредност на Београдској берзи 18,9 милијарди динара, могао би да добије концесионара из Уједињених Арапских Емирата. ...



СРБИН.ИНФО