Sunday, May 11, 2014

Двери поделиле Георгијевске ленте (Видео+ фото галерија)





Сетимо се наших предака који су дали своје животе за слободу отаџбине! Узмите ваш део слободе, Двери поделиле „Георгијевске ленте“.


Као знак подршке руском и украјинском народу који страда од неонациста у источној Украјини, и у знак историјског опредељења Руса и Срба да су се борили, да се боре и да ће се увек борити против нацизма и фашизма, Покрет Двери организује поделу „Георгијевских ленти“ – симбола победе над фашизмом која се традиционално дели по читавој Русији поводом Дана победе – 9.маја.


Трака светог Георгија је атрибут многих војних награда Руског царства, СССР и нове Русије. Први пут се појавила на војним мундирима 1796. године с орденом светог великомученика и Победносца Георгија. По налогу царице Катарине II давала се само за конкретне подвиге у ратно време. Црна и наранџаста боја ленте светог Георгија у Русији су постали знак војног јунаштва и славе. Од почетка XIX века лента светог Георгија је такође била додата уз знаке одликовања који су се уручивали појединим војним јединицама. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment