Friday, April 25, 2014

Тито и Милошевић су нас мање задужили





Председник Економског савета СНС Миленко Џелетовић изјавио је да су болне мере неопходне да би се санирала тешка економска ситуација.


Како је навео, очекује да већ после прве године мандата нове владе грађани осете бар мали помак у материјалном стању и животном стандарду.


Џелетовић је указао да је током 12 година спровођен лош економски концепт и да Србија није далеко ни од банкрота, уколико нова влада не предузме хитне мере на стабилизацији фискалног дефицита и ојачавања производње.


- За тих 12 година кумулативни дефицит износио је чак 70 милијарди долара, и изгубљено је 750.000 радних места па смо се више задужили него Броз и Милошевић у претходних 55 година – навео је Џелетовић.


Председник Економског савета СНС је најавио читав сет мера, пре свега у реформи јавног сектора, због нерационалног трошења буџетских средстава и лоших инвестиција у јавним предузећима.


Он је најавио да се мора решити проблем 153 предузећа у реструктурирању тако што ће се за свако од њих пронаћи стратешки партнер, а онима, који не буду имали тржишну перспективу, следи затварање, уз адекватан социјални програм.


(Телеграф)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment