Friday, April 25, 2014

КФОР ДА РЕАГУЈЕ: Албанци хоће да протерају све што је српско са Косова!





Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује исписивање графита ОВК на манастирској капији у Високим Дечанима и тражи да “Кфор сходно свом мандату, преузме сву одговорност за безбедност свештеника и монаха у овој српској светињи”.


Такође се захтева од међународне заједнице да најозбиљније схвати ове претње албанских екстремиста јер су Високи Дечани до сада четири пута гранатирани, а братству манастира је више пута прећено.


- Ово је још један вид претњи и притисака на братство Високих Дечана и на безбедност целокупног српског културног и верског наслеђа на Космету. А порука је више него јасна, протерати православне свештенике са Косова и Метохије, а са њима и целокупно српско становништво, на чему албански екстремисти раде већ годинама, а да осуде за таква недела нема, као што нису пронађени ни кажњени они који су недавно исписали поруке мржње на цркви у Ђаковици и на српским кућама у Ораховцу – наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


У саопштењу се даље додаје да је невероватно да су пароле освануле на манастирској капији поред које се, на удаљености од свега неколико десетина метара налази италијански пункт Кфора и подсећа да су Високи Дечани од 2005. године на списку УНЕСКО-а.


(Телеграф)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment