Saturday, May 10, 2014

Нови алиби НАТО-а за бомбардовање СР Југославије





Након Обамине изјаве да је Косово добило независност после међународног референдума, Андерс Фог Расмусен тврди да је НАТО напао Југославију да би „спречио геноцид”


Генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен изјавио је јуче да је војна интервенција против Београда била у складу са Повељом УН као и да је имала за циљ спречавање геноцида. Његова изјава стигла је недуго после говора Барака Обаме у којем смо чули да је на Косову одржан легалан референдум о независност


Криза у Украјини и руска анексија Крима поново су покренуле приче о разлозима и легалности бомбардовања СРЈ и подсетиле нас на то колико се у рату олако и много претерује, измишља или грубо речено – лаже.


Поручујући естонијским студентима да се руска акцији на Криму и операције НАТО-а у Србији и Либији никако не могу поредити, Расмусен је казао:


„Покушавајући да одбране противзакониту анексију Крима, руски лидери су напали легитимитет НАТО операција у Либији и на Косову. На Косову је циљ био да се спречи геноцид, што је у складу са Повељом УН ”, поручио је Расмусен.


Напад алијансе на Србију није био у складу са поменутим актом светске организације јер он изричито налаже да је за сваку војну интервенцију против једне земља потребна сагласност Савета безбедности Уједињених нација, што НАТО није имао. Није тачно да је операција из 1999. имала за циљ спречавање геноцида јер су масовна кршења људских права и протеривања Албанаца уследила тек после првих бомби које су пале на Србију. НАТО агресија пре је била узрок а не последица хуманитарне катастрофе, како је то желео да представи Расмусен. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment