Saturday, May 10, 2014

Сумњиви уговори у Италији!





Италијанска финансијска полиција проверава уговоре 17 играча. Игор: Нисам добио позив пореских власти, сигуран сам да у мом случају нема проблема


Италијански медији објавили су да су под истрагом финансијске полиције уговори 17 кошаркаша Сијене, склопљени у периоду од 2006. до 2012. године, међу њима и они које су потписали двојица српских играча – Игор Ракочевић и Милован Раковић. Акција кодног назива “Тајм-аут”, која траје од 2012, већ је довела до хапшења бившег председника клуба Фердинанда Минућија, осумњиченог за пореску утају.


На терет му се ставља манипулисање пореским пријавама, плаћање на црно на име накнада за играче Сијене, издавање лажних фактура, промене у финансијским и рачуноводственим извештајима. Осим Ракочевићевог и Раковићевог уговора, под истрагом су и они са потписима Кшиштофа Лавриновича, Римантаса Каукенаса, Шона Стонрука, Ромејна Сатоа, Бенџамина Езеа, Боа Мекејлеба, Хенрија Домерканта, Никоса Зисиса, Владе Илијевског, Бутсија Торнтона, Дејвида Моса, Малика Хеирстона, Дејвида Андерсена, Дејвида Хокинса и Виктора Саникидзеа.


Према италијанском закону, сви играчи чији су уговори под сумњом имају обавезу да се пријаве пореској полицији. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment