Sunday, April 27, 2014

БЕРТОМЕУ, ПРВИ ЧОВЕК ЕВРОЛИГЕ: Тешко да ће Партизан добити вајлд-кард!





Извршни директор Евролиге, Ђорди Бертомеу, посматраће у “Комбанк арени” финални сусрет фајнал-фора АБА лиге између Цибоне и Цедевите, заједно са оперативним директором Едвардом Скотом.


Први човек најбољег клупског европског такмичења да не верује да ће Партизан, нити било који други клуб из АБА лиге, осим финалиста завршног турнира моћи да добије вајлд-кард за наредну сезону.


рно-бели нису успели да се пласирају у финале фајнал-фора, због чега су изгубили место у Евролиги, где су редован учесник протеклих 12 година.


- Евролига ће дати вајлд-карту, а њу добијају земље за које мислимо да помажу лиги да расте и где је кошарка популарна. Тешко је да ће неко из АБА добити вајлд-кард, али морамо да сачекамо крај осталих лига, па да видимо – рекао је Бертомеу, додајући:


- Тешко да ће неко из Србије добити.


Он је рекао да му је драго што је успео да издовији време да дође на завршни турнир регионалног такмичења.


- Имали смо раније проблема да дођемо због фајнал-фора Евролиге, али сада смо померили то, па смо дошли да будемо са пријатељима. АБА лига има са нама добре односе и драго нам је да то траје 13 година и да имамо одличну сарадњу – рекао је Бертомеу.


На питање шта ће се десити уколико Цибона због финансијских проблема не буде могла да буде учесник, извршни директор Евролиге је одговорио: ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment