Sunday, April 27, 2014

Годишњица смрти војводе Степе Степановића






Полагањем цвећа и венаца данас су у Чачку представници Владе РС, Министарства одбране , Војске Србије , чачанске локалне самоуправе, Моравичког округа, организација за неговање традиција ослободилачких ратова и бројни грађани обележили 85. годишњицу смрти Војводе Степе Степановића.




Церемонији, која је почела интонирањем државне химне присуствовао је и начелник генералштаба Војске Србије , генерал Љубиша Диковић.


“Постоје људи који су бесмртни, чије идеје и дела остају златним словима уписани у нашој и светској историји, заувек присутни у свести потомака које зуб времена не нагриза, а један од њих је и Степа Степановић”, поручио је он.


Према његовим речима, овај велики војсковођа је све своје духовне, моралне и физичке способности уградио у слободу и част свог народа. Од 1874. године када је обукао униформу па до 1919. када се повукао из службе постојано је ишао трновитом, али вечном славом овенчаним стазама српске војске, истакао је Диковић.


Он је, такође, подсетио на све ратове у којима је Степа учествовао почев од оног против Турака па до Првог светског рата, нагласивши да је он један од највећих војсковођа које је Србија имала. ...



СРБИН.ИНФО



No comments:

Post a Comment