Tuesday, April 22, 2014

Пантић: Бриселским споразумом север прешао у косовске институције





ФРАНКФУРТ – Бивши градоначелник северне Косовске Митровице Крстимир Пантић истиче да је новац намењен српској заједници на Космету нестајао на путу од Београда до Косова и Метохије, а мањи део који је стигао на Косово злоупотребиле су локалне фирме, локални политичари и функционери из Београда.


Анкетни одбор није ни морао да долази на Косово и Метохију. По мојим сазнањима Специјалном суду у Београду су још 2009. достављени докази о малверзацијама на Косову. Новац је нестајао на путу од Београда до Косова, а мањи део који је завршавао на Косову злоупотребљаван је од стране локалних фирми, локалних политичара и функционера из Београда. Косово је било проточни бојлер за крађу новца, али тај новац није остао на Косову, објаснио је он у интервјуу франкфуртским Вестима.


Према његовим речима нафта и деривати нису ни стизали на Косово већ је у цистернама довожена индустријска вода која би по преласку административне линије била испуштана у Ибар. Тога, како је подвукао, нема у извештају Анкетног одбора, а на то је пажњу скренуо и Зоран Остојић, члан Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије.


Те криминалне радње нису радили Срби са Косова и Метохије већ неко ко је у то време био веома моћан и волео бих да је Анкетни одбор био прецизнији, поручио је Пантић. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment