Thursday, April 24, 2014

Путин: Били смо у праву у вези са Кримом, у Кијеву је на власти хунта





Москва – Путин изјавио да, уколико је тачно да су украјинске власти послале војску у Славјанск, то представља озбиљан злочин званичног Кијева против сопственог народа.


Председник Русије је акцију Кијева окарактерисао као “казнену меру” против проруских присталица, која ће несумњиво имати последице и по међусобне односе две државе. Он, међутим, није прецизирао какве би могле да буду те последице.


Путин је, преноси АФП, назвао актуелне прозападне власти у Кијеву хунтом.


“Догађаји у источној Украјини још један су доказ о исправности руске одлуке да подрже становништво Крима”, изјавио је још Путин и додао да би у супротном они би били суочени са истим и још горим догађајима као у источној Украјини. “Дакле, ово је још један доказ да смо правилно и на време деловали”, рекао је Путин на медијском форуму руског Народног фронта, пренела је агенција АФП.


Он је критиковао актуелне украјинске власти због тога што нису разоружале радикалну организацију “Десни сектор” у складу са споразумом из Женеве и оценио да би Кијев требало да отпочне дијалог у земљи, уместо што легализује екстремисте. “Учествовали смо на разговорима у Женеви и потписали одређене споразуме који предвиђају да обе стране разоружају своје људе и да напусте управне зграде. Шта се дешава? ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment