Thursday, April 24, 2014

СРПСКА: Под водом путеви и усјеви, угрожене и куће





(Фото: Независне)


Бањалука, Градишка – Набујале ријеке изазивају хаос у више општина РС, а најдраматичнија ситуација је у Градишци, гдје су под водом бројни сеоски путни правци, тако да ученици данас нису могли ићи на наставу.


Паника међу мјештанима влада и у околини Бањалуке, у мјесту Карановац, гдје вода уништава усјеве и улази у подруме, а слично је стање и у појединим подручјима Лакташа и Челинца.


Због обилних вишедневних киша, излиле су се поткозарске ријеке Јабланица, Врбашка, Јурковица, Лубина, као и мањи потоци и ободни канали који пролазе кроз мјесто Машиће, код Градишке, а сва села од Чатрње до Горњих Подградаца су под водом, тако да су угрожена и домаћинства и оранице.


Истовремено, готово сви путеви у Турјаку су непроходни, а у прекиду је био и саобраћај преко регионалног пута Градишка – Турјак. Бошко Пуцар, начелник Цивилне заштите у Градишци, истиче да је ситуација драматична и најтежа у овом подручју у посљедње двије деценије.


“Све рјечице и потоци су подивљали. Путна мрежа је угрожена, тако да велики број ученика није могао ићи у школу”, рекао је Пуцар.


На терену су биле екипе градишке Цивилне заштите, које чамцима пружају помоћ угроженом становништву Турјака, Драдеља, Лужана, Врбашке, Чатрње и других села. О проблемима који владају, свједочи и податак да су надлежни спремни за евентуалну евакуацију становништва. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment