Thursday, April 24, 2014

НЕИЗБЕЖНОСТ ДЕЛОВАЊА: Развој украјинске кризе води директно ка увођењу руске војске





После напада на Славјанск, ситуација на Украјини је дошла до тачке када увођење руске војске постаје практично неизбежно. Изјаве Путина и Шојгу фактички значе, да мировна операција може почети у сваком тренутку. Шанси да се разни грађани Украјине, без оружја у рукама договоре о суживоту у заједничкој држави, скоро да није остало.


Русија не жели нити да уводи војску у Украјину, нити да присаједини себи део њене територије – и када Путин и Лавров говоре о томе, они не лажу.



ПЕТАР АКОПОВ



Али логика украјинских догађаја, нам практично не оставља шансу да се уздржимо од коришћења, последњег који нам је преостао, начина да утичемо на разбуктавање пожара у братској држави – војног.


Све остале начине смо већ пробали за ових пола године украјинске кризе – и они, на жалост нису довели до поправљања ситуације на терену. Напротив, она је постајала све гора и гора – и ако се првих месеци евромајдана, који је почео у новембру, она погоршавала из месеца у месец, онда се после фебруарског преврата – погоршавала сваке недеље.


Данас рачун већ иде од дана до дана. Остати по страни већ више ни физички није могуће – без директног мешања Русије, грађански рат који је почео у Украјини, попримиће катастрофалне размере. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment