Friday, May 16, 2014

СРАМОТА: Трговци подигли цене воде, хране и чизама и до 400 одсто





Добар део Србије је под водом, у многим градовима, попут Обреновца и Крупња, ситуација је толико драматична да су људски животи угрожени, али то не смета некима од нас да брутално подижу цене и тако покушавају да ушићаре од оних који немају!


Наиме, према извештајима с терена, готово у сваком месту које је поплављено водом, јављају се такозвани трговци, који по вишеструко већим ценама продају најосновније намирнице, воду и храну, али и чизме!


Тако се може чути да је цена сендвича код Лајковца скочила на суманитих 800 динара, док се флашица воде продаје по 200 динара!!! Слична је ситуација и у Ваљеву, где је, према речима мештана, цена чизама скочила скочила са 1.700 на 3.200 динара!


Све ово натерало је надлежне да се огласе и најоштрије упозоре да се престане с овом праксом.


Министар трговине Расим Љајић наложио је појачану инспекцијску контролу трговина због притужби о неоправданом подизању цена основних намирница у условима ванредне ситуације.


- Несавесни трговци на тај начин најдиректније крше Закон о трговини и све одлуке Владе о отклањању последица насталих катастрофалним поплавама. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment