Friday, May 16, 2014

УКРАЈИНА: Украјинска војска саопштила да је три пута гађан контролни пункт код Славјанска (Из часа у час)





Влада у Кијеву решила је да појача операцију против проруског становништва на истоку Украјине тако што је у прве линије фронта послати искусне борце који су ратовали по свету – у Ираку на пример.


“Дошли су људи који су се прекалили у Ираку, то нису кабинетски и салонски генерали, него војници који су се стварно борили, што буди нову наду”, изјавио је Лигу Новости шеф Центра за војно-политичке студије Дмитриј Тимчук.


Тимчук каже да је активирање официра који су ратовали у Ираку важно и у светлу одржавања председничких избора – у Ираку су три пута одржавани избори у ратним условима.


13:17 МСП РФ: Извештај УН о ситуацији у Украјини необјективан


Састављачи другог извештаја посматрачке мисије Високог комесаријата за људска права УН, коментаришући догађаје на Криму, изашли су из оквира дозвољеног Повељом УН, изјавио је званични представник руског МСП-а Александар Лукашевич.


Према његовим речима Високи комесаријат за људска права УН признаје право народа на самоопредељење, утврђено у међународним актима о људским правима, само онда када то диктира политичка конјунктура.

Он је такође додао, да се у извештају не спомиње чињеница да је Украјина Криму затворила доток слатке воде.


12:24 Украјинске војска саопштила да је три пута гађан контролни пункт код Славјанска


Министарство одбране Украјине саопштило је да је током протеклих 24 часа три пута гађан контролни пункт код Славјанска. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment