Friday, May 16, 2014

Вода из водовода добра, из бунара загађана, а поједници се понашају као стока! (Видео)





Квалитет воде за пиће у Београду је добар и поплаве нису изазвале негативне последице, кажу у Београдском водоводу и канализацији.


Без воде су тренутно насеља: Бели поток, Пиносава, Зуце, Рипањ, Степашиновац, делови Врчина и врха Авале, као и Лазаревац и Барич.


И у Институту за јавно здравље Батут потврђују да је вода из београдског водовода исправна и апелују на суграђане да не пију воду из неконтролисаних извора и индивидуалних бунара, као и да посебну пажњу обрате на хигијену руку, како би се спречиле могуће епидемије.


- У „Београдском водоводу” од пре десет дана, када су почели да расту водостаји на ободу града, почеле су и ванредне контроле квалитета воде на рубним подручјима. У условима када долази до изливања река, као што се догађа сада, и када због нестанка струје дође до прекида снабдевања водом, пре него што се вода пусти, ради се ванредно испирање водоводне мреже, затим контрола и тек онда се пушта вода.Дакле, сасвим је други режим уколико дође до прекида водоснабдевања у оваквим условима.


Таква ситуација је у Рипњу. У овом насељу је прекинуто водоснабдевање због струје и других ситуација. Пре него што се настави са испоруком воде, мора да се испере цевовод, да се преконтролише кавлитет воде и тек онда се цевовод пушта у функцију – објаснио је Веселиновић. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment