Friday, May 16, 2014

СЛАВА МУ: Пронађено тело ватрогасца хероја





Беживотно тело ватрогасца из Тополе пронађено је у 15:00 сати у мутној води реке Јасенице.


На око 400 метара низводно од места на коме је нестао, био је заплетен у грање, а открили су га припадници Горске службе за спашавање који су дошли из Сталаћа.


Код села Жабари су стигле увиђајне екипе полиције и суда, и увиђај је у току.


Више од стотину трагало је за ватрогасцем Дејаном Лазаревићем (44), који је јуче нестао у набујлој реци Јасеници док је покушавао да спасе мештанина суседног села са дрвета.


Како је раније изјавио Игор Ћирковић, који предводи тим добровољаца, „окупили су се ловци из околине Тополе и кренули да траже ватрогасца низводно од моста у селу Жабари“


Ватрогасца Дејана Лазаревића је однела бујица док је, држећи се за сајлу, уз помоћ свог колеге покушавао да помогне Љубиши Јовићевићу, раднику ливнице у Тополи, да сиђе са дрвета. Љубиша је ујутро бициклом пошао на посао, али га је код моста у Жабарима однела вода, и он се спасао тако што сепопео на дрво.


Ватрогасци су дошли на позив Месне заједнице, али је бујица била јача од њих.


Доделите му Медаљу за храброст


Полицијски синдикат Србије предложио је председнику Србије Томиславу Николићу да се ватрогасцу Дејану Лазаревићу, председнику Синдикалне групе ватрогасаца ПСС у Тополи, несталом у набујалој реци Јасеници, додели Медаља за храброст “Милош Обилић”, саопштио је данас тај синдикат. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment