Friday, May 16, 2014

Република Српска: Ванредно у неколико општина





Ванредна ситуација проглашено је у градовима Добој и Бијељина, те у општинама Прњавор, Зворник, Братунац, Сребреница, Пелагићево, Шековићи, Челинац, Котор-Варош и Теслић саопштено је из Управе Цивилне заштите Републике Српске.


На подручју града Добој водостај ријеке Босне износи 670 центиметара што је 220 центиметара изнад коте ванредне одбране од поплава. Вода је ушла у град и у току је евакуација становништва у мјесној заједници Усора и евакуисано је десет пацијената и особља из Дијализног центра.


Поплаве у Добоју


Сви путни правци магистрални и регионални путеви који воде у и из града су у прекиду тако да је град Добој у тоталној блокади.


Евакуисане су четири породице у чије је стамбене објекте вода продрла на други спрат, а њихово спашавање и евакуација је у току. Још око тридесетак породица у Доњој Пакленици чека на евакуацију.


Ангажовано је 20 војника Оружаних снага и једна машина инжењерије “УЛТ” из гарнизона Добој, а помоћ у људству и механизацији понудио је и командант инжењеријског батаљона из Дервента. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment