Friday, May 09, 2014

Смењен уредник Новости који је на РТС-у критиковао Вучића и Владу (ВИДЕО)





Шеф деска Вечерњих новости, Срђан Шкоро, смењен је са те функције након јавног изношења критика на рачун нове владе и Александра Вучића. Независно удружење новинара Србије изражава протест због те одлуке наводећи да је “индикативно да се директор и главни уредник ‘Новости’ одлучио на овакав потез након Шкоровог гостовања у Јутарњем програму РТС-а у којем је говорио о саставу нове Владе Србије.”


Шкоро је 27. априла, гостујући у Јутарњем програму РТС-а током прелиставања штампе, изнео неколико оштрих кртика на рачун нове владе и Александра Вучића. Јавност је његову изјаву примила са одушевљењем под паролом “Истина на РТС-а”.


Убрзо након његовог гостовања, огласила се и Српска напредна странка напоменувши да РТС “служи као полигон за прљаве нападе на председника СНС-а Александар Вучића”.


Новинарска удружења и бројне опозиционе странке критиковали су тада Српску напредну странку због угрожавања слободе говора. Пар недеља касније читав случај добио је епилог. Срђан Шкоро смењен је са места шефа деска Вечерњих новости, саопштио је НУНС. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment