Friday, May 09, 2014

Милорад Додик: Ко не воли држављанство РС има БиХ





Бањалука — Милорад Додик каже да је јасно да је Босна и Херцеговина заглављена у немогућност свог постојања и да није успела да крене ка Европи испуњавајући услове.


У решавању тих услова РС је дала конструктиван приступ, али остали део БиХ није имао потенцијал и капацитет да осигура решења која би БиХ довела до статуса кандидата за ЕУ.


Председник Републике Српске (РС) сматра и да ће БиХ, с обзиром на начин на који је створена и функционише, имати све тежи европски пут, јер унутрашњи конфликт спречава и лакше унутрашње повезивање.


Он је новинарима казао и да је зато за њега примарније држављанство РС, него БиХ, које је изведено.


“Онима којима се не свиђа држављанство РС, могу да узму држављанство БиХ”, поручио је Додик, а преноси агенција Фена.


Нећемо повући владину одлуку о пребивалишту


Додик је изјавио данас да одлука Владе РС о пребивалишту неће бити повучена, без обзира на упозорења међународних званичника и одлуку Уставног суда БиХ.


Он је поручио да ће, ако Уставни суд БиХ поништи владину одлуку, истог дана бити донета нова, тако да неће бити прекида у њеној примени.


“Ако Уставни суд, који није суд, већ политичко место за егзекуције, буде реаговао, истог дана ћемо донети нову одлуку. Они је могу рушити, ми ћемо је доносити и осигурати континуитет те врсте”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment