Friday, May 09, 2014

ФОНДАЦИЈА АНЕ И ВЛАДЕ ДИВАЦ започела изградњу нових станова за избеглице (Видео)





Завршетак кампање “Да сви помогнемо” обележен је свечаним почетком изградње четврте зграде за социјално становање у заштићеним условима, у Великом Мокром Лугу.


Пројекат социјалног становања у заштићеним условима се од 2010. године спроводи на територији Београда захваљујући иницијативи Фондације “Ана и Владе Дивац”, а у сарадњи са УНХЦР, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и Градом Београдом, који је обезбедио земљиште са комплетном инфраструктуром за изградњу четири објекта, саопштено је из Фондације “Ана и Владе Дивац”.


- На предлог наших запослених ”Saint-Gobain” фондација је донирала 100.000 ЕУР за пројекат “Да сви помогнемо” и на тај начин подржала ову хуману акцију “Дивац фондације” – рекла је Лана Почуча, маркетинг директорка компаније “Saint-Gobain Weber”.


“Саинт-Гобаин Инитиативе” је фондација “Саинт-Гобаин групе” коју у Србији представљају три компаније, “Isover”, “Rigips” i “Weber”..


Свечаном обележавању почетка радова на објекту у Великом Мокром Лугу присуствовали су Синиша Мали, председник привременог органа Града Београда, Масафуми Куроки, амбасадор Јапана, Мицхаел Кирби, амбасадор Сједињених Америчких Држава, Лана Почуча из компаније “Saint-Gobain Weber” Србија, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Србије, представници Међународне организације за миграције (ИОМ) који су и извођачи радова, као и Владе Дивац, оснивач Фондације “Ана и Владе Дивац”.


У току годину дана трајања кампање “Да сви помогнемо” прикупљено је укупно око 500.000 ЕУР индивидуалних и донација компанија, а значајна средства донирале су и јапанска и америчка амбасаде.


Социјално становање у заштићеним условима је намењено најугроженијим избеглим и расељеним породицама које су и даље смештене у колективним центрима на територији Београда. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment