Thursday, May 08, 2014

ВЕЛИКА АНАЛИЗА: Монетарни рат против БРИКС-а и убрзани пропаст долара (Видео)





(Н. Бабић)


Монетарни рат против БРИКС -а и зашто државни удар у Украјини може постати “Ватерло за амерички долар”.


“До сада неупитни светски владари, британске и америчке банкарске династије, заједно са партнерима из америчких Федералних резерви (ФЕД) су доларом као светском валутом управљали токовима новца на глобалном нивоу и при том се безобзирно богатили, али су због тога и цртали државне границе, рушили и постављали владе у наизглед сувереним државама.


Сви који мало боље познају начин функционисања Система федералних резерви (ФЕД), који је замишљен као америчка централна банка, знају да је он у приватним рукама, а никако у власништву америчке нације. Иста финансијска елита контролише валуту и централне банке готово свакој земљи, али и ММФ, Светску банку и Банку за међународна поравнања (БИС) у Баселу, у Швајцарској. 2006. године руски председник Владимир Путин враћа све дугове Руске Федерације и земљи враћа апсолутни суверенитет. Сада је у том смислу руска држава међу малобројнима које америчким и британским банкарима не дугују нити 1 $, те се може упоређивати с Кином која из идеолошких разлога још увек води планску привреду, која је, иако оријентисана на тржиште, најуспешнија на свету.


То су два кључна разлога због којега су се царство долара и породичне банкарске династије нашле у невољи. Протеклих неколико година врхунски финансијски и економски аналитичари напомињу како се царство долара и његова глобално разграната инфраструктура распада и да се цео систем одржава искључиво захваљујући НАТО савезу коју га светским нацијама намеће силом. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment