Thursday, May 08, 2014

РИА Новости: Украјина спрема операцију под лажном заставом





Како преносе угледни руски медији, СБУ Украјине спремају провокаторе који би у руским униформама и са фалсификованим руским документима напали пограничне пунктове украјинске војске, што је класична операција под лажном заставом, какве су још нацисти користили против Пољака и Совјета.


У Доњецк је пребачена муниција руског порекла и фалсификовани документи официра Оружаних Снага РФ ради коришћења у инсценираној провокацији напада на украјинске граничаре, саопштио је извор из милиције Украјине, уз услов анонимности.


На истоку Украјине – у Доњецку, Харкову и Луганску, од марта месеца одржавају се митинзи присталица федерализма. Касније су се протести проширили на низ градова Доњецке области. Од средине априла власти у Кијеву против учесника митинга спроводе специјалну операцију у којој учествују оружане снаге. Притом кијевске власти у последње време редовно окривљују грађане Русије за учешће у нередима.


По подацима из медија, СБУ је информисала да су грађани Русије били међу учесницима нереда у Одеси, у петак, када је погинуло десетине људи, а објавила је и копије страница неколико руских пасоша (личних карти). СБУ је касније изјавила да су сукоби били финансирани из окружења Виктора Јануковича, четвртог председника Украјине. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment