Wednesday, May 14, 2014

Нова љубав: Мишковић подржава Владу, а Вучић цени Мишковића





БEOГРAД – Председник Делта холдинга Mирослав Mишковић изjавио jе данас да ће та компаниjа подржавати све мере коjе доноси Влада Србиjе, али и да ће бити критична према ономе што сматра да ниjе добро.


Влада Србиjе и jедна од наjвећих српских компаниjа имаjу обавезу да међусобно сарађуjу, сматра Mишковић, уверен да у том контексту ниjе битан његов лични однос и мишљење о премиjеру Aлександру Вучићу.


Mишковић jе на конференциjи за новинаре, на коjоj су представљени резултати пословања Делта холдинга, подржао праксу разговора представника владе и привредника о мерама економске политике, додаjући да jе врло значаjно да такви састанци постану традиционални, а као посебну повољност навео олакшице, односно подстицаjе за ново заполсљавање.


Oн сматра да само штедњом неће бити могуће остварити зацртане економске циљевем већ да су неопходне инвестициjе, нарочито у пољопривреди, те наводи да приликом усваjања економске политике, чиjи jе носилац Влада Србиjе, треба да буду укључени банкарски и реални сектор, стручни кругови, као и медиjи.



Mишковић jе на састанку са премиjером, како jе рекао, говорио о три проjекта, коjе Делта холдинг намерава да реализуjе, а коjи су врло важни за Србиjу.



Реч jе о Ритеjл парку у Новом Саду, новоj пословноj згради Делта холдинга и изградњи наjвећег шопинг мола у региону, укупна вредност тих инвестициjа jе 150 милиона евра, а њихова реализациjа ће упослити 6.000 грађевинских радника.


Додао jе да jе Делта холдинг у озбиљним преговорима са неколико америчких компаниjа, чиjа би реализациjа довела у регион неке нове брендове.


Присуство Мишковића није чудно


На конференцији за новинаре уочи састанка са домаћим привредницима пре два дана, Вучић је рекао да присуство Мирослава Мишковића није ништа чудно, јер су његове три комапаније међу првих 200 по плаћању пореза у Србији. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment