Wednesday, May 14, 2014

Џуџевић: Муслимани да избаце „вић“ и „ић“ из својих презимена





НOВИ ПAЗAР – Председник Бошњачког националног већа (БНВ) у техничком мандату Eсад Џуџевић наjавио jе да ће припадници бошњачког народа из своjих презимена “одстранити” наметнуте им додатке “вић” и “ић”.


Џуџевић jе за новопазарске “Санџачке новине” рекао да су бошњачким презименима насилно природавани ти додаци у последњих стотину година, од 1912, од када jе, како jе рекао, Санџак у саставу Србjие и Црне Горе.


Oн jе напоменуо да jе реч о дугорочном националом проjекту од изузетног значаjа.



Џуџевић jе то изjавио поводом обележавања 11. маjа, Дана бошњачке националне заставе, у обраћању по завршетку jавне трибине под називом “Систем вредности Бошњака – досадашња искуства у настави на босанскоме jезику у Санџаку”.



Oн jе том приликом, како се наводи, сумирао све догађаjе коjим jе обележен оваj празник рекавши и да jе у завршноj фази израда свеобухватног програма Бошњачког националног већа 2014-2020.


Џуџевић jе нагласио да jе 2014. година изборна година у коjоj ће бити одржани избори за 4. сазив Бошњачког националног већа и да ће без обзира ко ће водити убудуће Веће, имати комплетан студиозно урађен програм, чиме ће бити олакшано реализациjа основног племенитог циља да Бошњаци 2018. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment