Wednesday, April 30, 2014

Американци “сахранили” Кастра 154 пута





На вести о Кастровој смрти, које, откако је Фидел оболео, долазе са Флориде, а хроничари су израчунали да их је у ових последњих осам година било 154, кубански вођа је недавно овако одговорио:


- Заиста ме чуде ти моји гробари. Па зар они мисле да би за мене била лоша вест да сам умро! А сем тога, зар нису схватили да ја више нисам толико важан да би се неко бавио и мојом смрћу.


Без обзира на то колико је у тим духовитим опаскама садржано и отровне ироније кубанског вође, на америчком копну, преко пута кубанског острва, интензивно се прати стање његовог здравља и ишчекује се вест о његовој смрти. Десеторица америчких председника, од Ајзенхауера до Џорџа Буша, јуниора, радили су на томе да га уклоне са острва, силом или милом.


Млађи Буш се био понадао да ће он испратити Кастра. Оних дана, с краја јула 2006. године, када је кубански вођа тешко оболео, ондашњи „цар“ свих америчких обавештајних служби Џон Негропонте ушао је преко реда код Буша и саопштио му: „Кастро је тешко болестан, његова смрт је питање дана. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment