Wednesday, April 30, 2014

АРАПИ СТИЖУ СРБИЈУ: Хоће да купе све!





Три компаније из УАЕ, РАК керамикс, Јулфар и Чаудари група, желе да улажу у индустрију керамике, лекова и тестенина, као и приватизацију хотела и великих јавних система у Србији.


Председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић који борави у радној посети Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ), је са Акрамом Фатхијем, водећим менаџером продаје РАК керамикса размотрио могућности изградње нове фабрике за производњу керамичких плочица и санитарија или приватизације постојећих.


Делегација ПКС посетила је производне погоне РАК керамикса, водећег произвођача керамичких плочица, санитарија и керамике за хотеле, који запошљава око 10.000 радника у оквиру Емирата.


Са Ајман Салијем, извршним директором фармацеутске компаније Јулфар, најпознатије у свету по производњи кристалног инсулина, председник ПКС је разговарао о иницијативи те фирме за инвестирање у постројења за производњу лекова у Србији, објављено је на сајту ПКС.


Изградња фабрике за производњу инстант тестенина и приватизација хотела у процесу реструктурисања, била је тема састанка делегације ПКС са Нирвана Чаударијем, генералним директором Чаудари групе и руководством корпорације Циноватион (део Чаудари групе).


Представници три компаније из емирата Рас Ал Каима, једног од седам који конституишу УАЕ, прихватили су позив ПКС да буду део велике привредне делегације УАЕ која ће 19. маја посетити Србију како би се упознала са економским потенцијалима наше земље.


Договорено је да се, уз подршку ПКС, организују билатерални разговори са представницима српских компанија које су у фокусу интересовања пословне заједнице УАЕ.


Делегација ПКС у оквиру посете УАЕ промовише Србију као атрактивну инвестициону дестинацију, предности улагања и нове пословне могућности. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment