Wednesday, April 30, 2014

Апел: Током првомајских празника само трезни за воланом





Агенција за безбедност саобраћаја данас је возаче позвала да за време првомајских празника не седају за волан ако су пили алкохол.


Сваке године у саобраћајним незгодама које су изазвали возачи под дејством алкохола, погине више десетина људи, док више хиљада бива повређено, саопштила је данас Агенција за безбедност саобраћаја.


„Било да идете на излет, празник обележавате у дворишту своје куће, посећујете пријатеље или било коју масовну манифестацију, апелујемо на вас да унапред испланирате свој повратак”, упозорава агенција.


У том смислу, кључни савети за све возаче су избегавање конзумирања алкохола ако особа планира да вози, у друштву треба одредити возача који неће пити, већ ће бити одговоран да све одвезе кући, или припремити неки други план за превоз до куће.


Ако у друштву нема трезног возача који ће друштво одвести кући, треба позвати такси, пријатеља или неког члана породице да дође по друштво.


Пријатељу који је пио не треба дозволити да седне за волан, обавезно треба везати сигурносни појас, јер је још увек најбољи начин да се особа заштити од других возача који не поштују прописе и возе пијани.


Такође, агенција посебно истиче да је поштовање прописа, пре свега оних који се тичу брзине кретања, претицања и извођења других радњи возилом на путу, предуслов за правилно и безбедно учешће у саобраћају, наводи се у саопштењу.


(Политика)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment