Saturday, April 26, 2014

Модернизација Супергалеба Г-4





БЕОГРАД – Војска Србије и њено Ваздухопловство и противваздухопловна одбрана нису одустали од плана модернизације школско-борбеног авиона Супергалеб Г-4. Како Танго Сиx сазнаје три светске компаније које се баве интегирсаним решењима у виду модернизације авионике и пратећих система ових дана ће доставити своје последње понуде на разматрање нашој војсци.


После неколико година планирања у форми пројекта Г-4М(Д) ВиПВО је како Танго Сиx сазнаје ушло у други круг процедуре прибављања понуда за модернизацију од стране иностраних компанија. Првобитно стопиран, пројекат продужавања употребе Супергалеба и свеобухватно унапређење његових основних и борбених система по свему судећи је поново је оживљен.


Након првобитног отвореног позива за информације у данима који долазе три изабране компаније које се баве овом врстом посла наставиће преговоре са ВиПВО и представиће своје детаљније понуде. У питању су Цассидиан (ЕАДС-ова подружница која се бави одбрамбеним технологијама), француски Тхалес и израелски Елбит.


Општи захтеви ВиПВО за модернизацију Супергалеба су следећи:


- Свеобухватна модернизација летелице ради њеног оспособљавања за напредну обуку за модерне вишенаменске борбене авионе (што Г-4 у садашњој верзији није у стању да испуни).


- Довођење летелице у способност да испуњава јуришне задатке у комплексним временским условима дању и ноћу.


Специфични захтеви у погледу опреме, авионике и система: ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment