Saturday, April 26, 2014

ПОДМУКЛА ИГРА: Комадант ОВК прети да ће запалити Дечане, а Харадинaј брани српску светињу!





За сада непозната албанска група упутила је претњу да ће манастир Високи Дечани бити нападнут и уништен, рекао је за Б92 архимандрит манастира Дечани, отац Сава Јањић.


“Представници косовске(шиптарско-окупаторске) полиције су нас синоћ обавестили да се једној локалној албанској телевизији јавио мушкарац који се представио као један од команданата ОВК и који је рекао да ће манастир данас или сутра бити нападнут, те да телевизија буде спремна да сними уништавање манастира”, каже отац Сава Јањић.


Он је додао да је о претњама обавештен КФОР, као и да је разговарао са више дипломата и представницима америчке амбасаде у Приштини.


Сава Јањић каже и да су КФОР и шиптарско-окупаторска полиција предузеле додатне мере безбедности без обзира на то што је могуће да је реч о провокацији.


“Имајући у виду да је од 1999. године манастир четири пута оружано нападан, свака претња мора да се узме озбиљно. Данас ме је позвао и Рамуш Харадинај, лидер Алијансе за будућност Косова, који је најоштрије осудио ту провокацију. Он ми је рекао да ће они с њихове стране учинити све да се што пре идентификује лица које стоји иза претње, као да те претње нису став народа”, рекао је архимандрит манастира Дечани, отац Сава Јањић.


Пре неколико дана на једној од манастирских капија био је исписан натпис ОВК.


Ракочевић: ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment