Saturday, April 26, 2014

Покушан атентат на Тому, Титомир претио бомбом уколико га предсеник не прими





Инцидент се догодио прошле недеље, када је извесни Титомир Ђ. (66) из Београда покушао да уђе у зграду Председништва, претећи да ће понети бомбу или се искасапити уколико га председник државе не прими. Он је више од три сата касније дошао до Председништва и покушао да упадне у зграду.


- Седамнаестог априла је око 12 часова назвао прво са мобилног телефона, а када му се јавила припадница обезбеђења, представио се као Жика Николић и тражио да прича с председником. Када су му одговорили да он има обавеза и да тренутно није у могућности да га прими, разбеснео се и викао да ће бацити бомбу на зграду, а затим да ће искасапити самог себе, па ће, ваљда, тако крвавог да га прими. Потом је прекинуо везу – препричава извор Курира разговор.


Међутим, извор Курира из МУП истиче да се на овај позив нико из Председништва није ни осврнуо и да су се сви тобоже изненадили када се човек који је претио после три сата појавио испред зграде на Андрићевом венцу.


- Обезбеђење је мислило да је то један од уобичајених позива грађана – наводи наш извор и додаје да га је обезбеђење привело у полицијску станицу тек после убеђивања на вратима.


Зоран Томашевић, начелник Службе за обезбеђење личности и објеката МУП је потврдио да се поменути инцидент догодио, али, како каже, не постоји начин да било ко буде кажњен или смењен због још једног у низу пропуста. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment