Tuesday, May 06, 2014

ЂУРКОВИЋ: Наши „западни пријатељи“ су у великом страху од руског продора на Балкану





Округли сто „Актуелна питања спољне политике Русије и Балкана” одржан је у Београду, у организацији Српског кода, Руског института за стратешка истраживања и Нове српске политичке мисли.


Уприличен је у конференцијској сали хотела „Москва” -непосредно после промоције књиге директора РИСИ др Леонида Решетњикова „Вратити се Русији”.


Говорили су: др Решетњиков, главни и одговорни уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић, заменик председника Одбора за науку и технологију Државне думе Руске Федерације Михаил Дегтјарјов, главни уредник портала „Факти” Ђуро Билбија, научни сарадници РИСИ др Петар Муљататули и др Никита Бондарјев, виши научни сарадник Института за европске студије Миша Ђурковић, саветник директора РИСИ Игор Пшењичников, црногорски политиколог и аналитичар Саша Марковић и директор Центра за стратешке алтернативе др Душан Пророковић.


Настављамо да објављују излагања учесника у целини. Ево шта је за округлим столом рекао Миша Ђурковић:


„Хтео бих да прво поздравим наше руске пријатеље, који су овде увек добродошли, као и наше пријатеље који су дошли из Подгорице, Бањалуке и осталих српских крајева.


У време када се цепа овај простор, ми се трудимо да сачувамо макар духовно и културно јединство српског народа. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment