Tuesday, May 06, 2014

Емир Кустурица : Русија се судара са ЦНН завесом




Прослављени режисер Емир Кустурица рекао је у обраћању на скупу да је Украјина прва степеница ревизије Другог светског рата и додао да сви знају “како се завршила Хитлерова ревизија Првог светског рата”.


Нада се да ће влада имати храброси да остане неутрална: Емир Кустурица


- Ми у Републици Српској имамо председника који је јавно подржао отцепљење Крима, не због Косова, него због тога што схвата да је свет ушао у тешку фазу у којој велика сила крши права малих народа, и оно што је најопасније, то је сила која све више користи природно право- рекао је Кустурица.


Он је изразио наду да ће Влада Србије имати храбрости да, ако буде стављена пред дилему НАТО-а и Европе, задржати неутралност државе, “јер ће тако једино да профитира и опстане”.


Кустурица је закључио да је велико питање да ли је крајњи циљ ЕУ стварање војног савеза и оценио да се “то питање држи као скривена агенда која Европу враћа на време пре Првог светског рата и `Drang nah Osten` – продор на исток”.


Он је оценио да је Русија сада у фази када њена економска снага мора да се претвори у снагу утицаја и оценио да је “украјински сценарио почетак цепања Русије”. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment