Wednesday, May 07, 2014

Гашић: Србија нема новца за мигове, али добијамо нове школске авионе





Београд — Нови министар одбране Братислав Гашић изјавио за “Блиц” да Србија не одустаје од куповине нових авиона за Војску, али да тренутно нема новца за ту намену.


Гашић каже да треба ”имати у виду стварне могућности државе“. Према његовим речима, времена нису лака, тако да куповина авиона није планирана из буџетских средстава за ову годину, али они остају део плана о коме ће одлучивати држава.


”Ми ове године настављамо започете модернизације борбених средстава и њихов ремонт, имаћемо значајна опремања и инфраструктурна улагања, а приоритети су даље опремање јединица Војске Србије које се упућују у мировне мисије, набавка опреме за јединице Војске Србије по моделу М-21, ваздухопловство треба да добије нове школске авионе ‘Ласта’, настављамо развијање нашег телекомуникационог система, а побољшаћемо и услове за безбедно складиштење убојних средстава”, каже Гашић.


Предузећа из наменске индустрије су међу највећим пореским дужницима, а министар Гашић каже да је разговарао са свим директорима и да ће врло брзо сагледати реалне извештаје и билансе, а самим тим и могућности.


“Намера је да поправимо ситуацију јер се обавезе према држави морају извршавати”, поручује он.


Гашић каже и да је наставак активности на санацији зграда ”А“ и ”Б“ Генералштаба, али да још увек не постоји коначно решење.


“Јавности су позната ограничења законске природе, код таквог решења уважићемо и мишљења урбаниста и архитеката, а на решење ће сигурно утицати реално остварив план са обезбеђеним финансирањем, кога сада нема и зато ће коначно решење сачекати”, наводи министар одбране. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment