Wednesday, May 07, 2014

Прорадио НАТО ракетни штит у Републици Српској





Српски народ у Републици Српској није упознат да је НАТО на Јахорини поставио радар и да довршава пратећу инфраструктуру која ће бити у склопу НАТО-вог ракетног штита на Балкану.


НАТО програм БРААД (Балкан Регионал Аппроацх то Аир Дефенце – Балкански регионални приступ ваздушној одбрани) је програм који укључује постављање четири НАТО радара у Босни и Херцеговини (Јахорина), Црној Гори (Врсута), Македонији (Туртел) и Албанији (Фуше). Тај програм је усвојен на НАТО засједању у јуну 2011. године у Њемачкој када су министри одбране ове четири државе прихватили да се радари поставе на одабране локације у циљу контроле ваздушног простора, као и да ће сву потребну опрему набављати НАТО.


Дакле, уз потпуну сагласност тадашњих представника Републике Српске у органима БиХ, члана предсједништва Небојше Радмановића и тадашњег предсједавајућег Вијећа министара БиХ Николе Шпирића, а такође уз пристанак Владе РС и предсједника Милорада Додика. Иако се о овоме никада није изјашњавала Скупштина РС нити народ.


Споменимо да је у априлу 2010. године БиХ потписала са НАТО план МАП (Мемберсхип Ацтион План – Радни план чланства) након чијег извршења слиједи улазак у НАТО. Исти горе наведени представници власти РС ни тада нису имали ништа против. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment