Wednesday, May 07, 2014

ВЕСНА ПЕШИЋ: Ова Влада формирана је под кључним утицајем Москве





Социолог Весна Пешић указује на опасност од могућег дисбаланса у спољнополитичкој оријентацији Србије која званично прокламује равнотежу између Запада и Русије.


Док Запад Србију полако препушта самој себи, истовремено расте све више заинтересованост Русије за Србију, односно Балкан. Ова Влада формирана је под кључним утицајем Москве, каже Весна Пешић у разговору за РСЕ и указује да док ЕУ измиче јер успорава процес проширења па се чланство Србије помера у све даљу будућност.


Пешић : Откако је направљена ова влада, односно са истим челним људима, може се видети појачан руски утицај и то због два фактора: зато што традиционално бивши радикали који се сада зову напредњаци, а и Милошевићеви социјалисти, српске националне интересе повезују са Русијом као спасиоцем. То су русофили који су склони проруској политици. Подсетила бих да је Николић једном приликом у Скупштини рекао да би волео када би Србија била руска губернија. Ту постоји линија дуготрајног утицаја на одређене странке, у које спадају данашњи социјалисти и радикали. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment