Wednesday, April 23, 2014

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ: Ако нападну Русе, узвратићемо





Русија ће узвратити уколико интерес њених грађана или сами грађани буду директно угрожени у Украјини, каже руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.


Лавров је за “Раша тудеј” рекао да сматра да напад на руске грађане јесте напад на Руску Федерацију и да не види други избор од “одговора у складу са међународним правом”.


“Ако будемо нападнути, свакако ћемо одговорити. Ако наши легитимни интереси буду директно нападнути, као у Јужној Осетији, не видим други избор”, рекао је Лавров.


Руски шеф дипломатије заоштрио је реторику у дану у ком се наставља “антитерористичка акција” украјинских власти, али није прецизирао да ли ту мисли на Крим.


Говорећи о гомилању трупа на граници са Украјином је истакао да руске трупе нису прешле границу и да су и даље на руској територији.


Лавров је поново оптужио Вашингтон да жели да манипулише ситуацијом и рекао да САД имају великог удела у украјинској кризи.


“Нема разлогда да не верујемо у то да Американци вуку све конце. Индикативно је то што су изабрали тренутак за посету Украјини потпредседника Џоа Бајдена у тренутку наставка операције власти у Кијеву, након што се покретање саме операције догодило након посете шефа ЦИА Џона Бренона”, рекао је Лавров. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment