Wednesday, April 23, 2014

Карићи се враћају у Србију?





Нови Сад — Богољуб и Сретен Карић, оптужени у одсуству за наношење штете Мобтелу у периоду од 1998. до 2005, могли би ускоро да се врате у Србију, пише Дневник.


Како пише тај новосадски лист, такве спекулације “подгрејао је” повратак у Србију бившег директора “Ц маркета” Слободана Радуловића, који је у одсуству осуђен по оптужби за примање мита.


Иако за сада нема поузданих информација да би на сличан потез могли да се одлуче и Богољуб и Сретен Карић, раније је било неговештаја да су спремни да се врате и учествују у поступку уз омогућавње одбране са слободе, преноси портал 021.


За двојицом браће Карић потерница је расписана почеком 2006. године након су се нашли под истрагом с још 14 особа у случају Мобтел, а у септембру 2010. је уследила и оптужница београдског Вишег тужилаштва. По незваничним информацијама оптужница још није потврђена судском одлуком


Добро обавештени извор “Дневника” наводи да су Карићи веома заинтересовани за истрагу коју је ЕУ тражила од Србије о дешавањима с Мобтелом и од краја децембра 2005, кад је држава одузела лиценцу предузећу и у априлу 2006, формирала фирму “Моби 63″ коју је крајем јула исте године продала Теленору. У спекулацијама на тему њиховог евентуалног повратка лицитира се с неколико дана до неколико месеци, док се нагађања уз помињање мајских празника углавном везују за чињеницу да су се код нас некако око празника усталила занимљива дешавања. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment