Wednesday, April 23, 2014

Русија паралише Украјину на босански начин?





(Глас Русије)


Боснизација Украјине, политизација диверзификације и друге компликоване речи о простим стварима.


Министар иностраних послова Пољске Радослав Сикорски је осумњичио Москву за жељу да федерализује Украјину ”не на амерички, већ на босански начин”. Реч је о снажном утицају на један део који касније може да паралише читаву земљу — изјавио је Сикорски у интревјуу за Вашингтон Пост. У тим речима лако је препознати алузију на односе Русије и Републике Српске.


Могуће да је господину министру говор писао исти спичрајтер као и председнику САД Обами, када је он испричао свету истину о ”референдуму на Косову”. Зато што ”снажним утицајем на један део” за 20 година постојања БиХ баве се западни партнери Москве, провоцирајући центрифугалне снаге у Републици Српској и центрипеталне у Федерацији, што у ствари и паралише земљу.


Добар пример пружају недавно обелодањена архивска документа бившег пресдедника САД Била Клинтона. Из њих се види како су саветници Клинтона негодовали поводом кандидатуре шведског дипломате Карла Билдта за дужност Високог представника у БиХ: њему су ”запамтили” ако тако може да се каже, превише српски став: ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment