Wednesday, April 23, 2014

Утицај украјинске кризе на руску и кинеску одбрамбену индустрију





(Глас Русије)


Криза у Украјини показала је све слабости украјинске државе. Тренутно, Украјини реално прети повећање унутрашњих немира, оштећење инфраструктуре и свеопшти распад земље.


Све ово отвара многа питања, посебно, код кинеских и руских одбрамбених предузећа, повезаних индустријском сарадњом са Украјином. На пример, кључни партнер руских и кинеских компанија у Украјини је фабрика “Мотор-Сич” – главни произвођач мотора за руске хеликоптере. Поред тога, фабрика производи и моторе за школске и транспортне авиона, неке врсте беспилотних летелица и крстареће ракете. Председник компаније Вјачеслав Богуслајев – истакнута личност “Партије региона”.


Већи утицај Сједињених Држава може довести до тога да они блокирају одређене врсте извоза наоружања и војне технологије из Украјине у Кину, као што су то урадили у односу према ЕУ и Израелу.

Поред мотора “Мотор Сич”, који се, посебно, користе на кинеским војно-школским авионима Л-15 и руским Јак-130, као и на хеликоптеру Ми-17, који су у широкој употреби у Русији и Кини, под ударом се могу наћи и друге области сарадње, као што је испорука дизел мотора за кинеске извозне тенкове МБТ-2000. Постоји низ других области, као што су испоруке морских енергетских система, радарске опреме, одбрамбене електронике итд. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment