Monday, April 21, 2014

КОСОВСКИ ПРЕСЕДАН, КРИМ И ДАЛЕКИ ИСТОК: Домино ефект којег САД не може да заустави





Домино ефекат којег Васхингтон више неће моћи да заустави: Како је “Косовски преседан” довео до кримског сценарија и следе ли ускоро слични потези на Далеком Истоку?


Украјинска криза је на Западу покренула лавину антируске хистеричне пропаганде која некада поприма облик гротеске, понајприје због тврдње “како се припојењем Крима Руској Федерацији створио опасан преседан, након којега би могле да уследе и друге анексије све до обнове Совјетског царства, што ће опасно да наруши светски мир и стабилност”. Наравно реч је о врло вештом манипулисању, које нема везе са истином.


Сетимо се како је “историчар” Барак Обама у Бриселу држао лекције из новије европске историје и 26. марта на 15. годишњицу агресије НАТО алијансе на Србију и Црну Гору (СРЈ), поручио “како је бесмислено да се Русија у случају Кримског позива на косовски преседан, будући да је Косово до независности дошло референдумом којег су подржале суседне земље и надгледала међународна заједница”. Саветници америчког председника, или пак он сам (ако је састављао тај говор оп.а.), заборављају да се на Космету никада није одржао никакав референдум, осим оног заборављеног из 1991. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment