Sunday, May 11, 2014

Празне епархије чекају нове епископе




Сабор СПЦ почиње 14. маја у Студеници, када ће се служити свечана литургија, а дан касније, у београдској Патријаршији, започињу радни део најзначајнијег годишњег окупљања великодостојника Српске православне цркве.


Претпоставља се да ће једна од главних тема бити избор епископа на упражњене епархије. Вероватно је да ће неке епархије остати и даље под управом администратора, али ће оне које се сматрају важним за функционисање Цркве, вероватно добити нове владике.


Можда су управо због кадровских питања и амбиција појединих епископа, најаве уочи Сабора неуобичајено штуре и вероватно да се сада припрема терен за унапређења, унутар зидова патријаршије. Хоће ли бити и разочарења?


Веома значајне епархије, попут жичке, централне епархије СПЦ, којом администрира владика шумадијски Јован после смрти владике Хризостома, морају добити новог епископа, каже за „Политику” извор из врха Патријаршије. Од мањих епархија, празна је и славонска, којом администрира патријарх Иринеј.


Наш саговорник подсећа да је упражњена и аустријско-швајцарска епархија, којом тренутно управља Иринеј Бачки. ...



СРБИН.ИНФО


Мој Мишко је геније за вожњу ЕР Србије





(Милан Миленковић, новинар радија Снага Народа)


Чудновато како Велики Реформатор и његов приватни геније Лазар Крстић, све знају, само не знају да дају завршни рачун за 2013-ту годину, што је, иначе, законска обавеза. То је, у длаку, исти онај склоп мишљења који доказује да уме да направи Београд на води, да доведе Мерцедес, да направи авио-компанију бољу и профитабилнију од Луфтхансе, али не уме да среди насипе и речна корита по Србији, не уме да барем напуни народне кухиње храном и наравно, не уме да нађе паре за лечење болесне деце.


Ер Србија, утварна авио-компанија, ванбрачно дете Александра Вучића и извесног типа, који се одазива на Бин Зајед, је сасвим безизгледна и представља само скупи маркетиншки трик. Месецима сам, у својим емисијама, говорио како Србија, од тих обојадисаних кршина од авиона, неће видети никакву вајду, али штету хоће сигурно. Једноставно: све чега се дохвати Вучић, неизоставно се осуши. Деструктивна политика и деструктивни карактери не могу, ни макар као изузетак, да донесу ништа добро. Живот се, просто, опире томе. Знајући с ким имамо посла, нисам ни гледао папире о пословању Ер Србије. Али, неко јесте гледао…


По објављеном годишњем финансијском извештају, испоставило се да је Ер Србија, само за 2013-ту, кратка неких 73 милиона евра. ...



СРБИН.ИНФО


ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Након референдума у Доњецкој и Луганској областима – Доњецкој републици

ДИВЉА ДИВИЗИЈА: Елитни муслимански војници који су се борили за Царску Русију (Видео)





У Србији у односу на Русију постоје одређени стереотипи који сакривају стварност. Један од тих стереотипа се тиче и православно-муслиманских односа током историје и данас, а према њему ислам је непрестано супротстављен руској држави и православљу.


Овај стереотип не одговара реалности, то јест ислам није била стално супротстављен Русији, већ је било периода када је било сукоба, али је историја Русија итекако и пример како православље и ислам могу да живе у миру. Следећи текст разоткрива истину о томе, то јест како су се православни и муслимани борили раме уз раме за своју заједничку отаџбину Русију.


Религиозна политика Николаја Другог Романова


Свима је познато да је император Николај Други Романов био дубоко верујући православни хришћанин. И управо је његова дубока вера учинила да буде верски трпељив. Познато је његово велико пријатељство још из детињства са бухарским емиром Саидом Алимханом. Бухара је била у саставу Русије на основу уније, формално оставши независна. Али, односи цара и емира нису били само у оквирима обичне дипломатије о чему сведоче и њихови лични сусрети и њихова преписка. ...



СРБИН.ИНФО


НЕВЕРОВАТНО: Украјински политичар пророковао до детаља хаос у Украјини још 2012. године! (Видео)




Украјина – Владислав Кривобоков, лидер организације „Евроазијски Савез“ из Украјине, 2012. године је направио и објавио промотивни спот под насловом „УКРАЈИНА 2015″ у којем је дао прогнозу „могућих“ дешавања на територији своје земље у следећих пар година,а невероватно је до које мере је овај човек заправо пророковао дешавања у Украјини.


Он у свом промотивном клипу показује како руско становништво диже буну против увођења ЕУ диктатуре у Украјини, те како се југоисточни делови земље организују у герилске јединице, што на крају доводи и до уласка НАТО трупа у Украјину. Он практично исцртава мапу какву данас често видимо на тв-у,а то су Доњецк, Лугањск и други делови Украјине који су данас устали управо против припајања ових делова земље Европској Унији.


У његовом споту радња почиње 2015. године која се описује и поставља као данашњица у којој Украјинци живе.


Кривобоков наводи и реалне информације у свом споту, па тако каже да према званичним проценама Украјина не може постати чланица следећих 20 година, а тек за минимум 65 година може достићи плате какве су у Западној Европи, подвлачећи колико је идеја евроатлантских интеграција нереална, те колико су водеће чланице ЕУ неправедне у прерасподели богатстава Европске Уније. Он овим спотом позива грађане Украјине да се окрену Евроазијском Савезу. ...



СРБИН.ИНФО


Скидање у инат казнама





Тренери Партизана и Радничког Душко Вујошевић и Мута Николић одлучили су да у другој четвртини утакмице два клуба скину сакое.


Вујошевић је средином другог дела игре скинуо сако, да би исто урадио и тренер Радничког после скандирања навијача “Муто, скини се”.


Присутни на трибинама наставили су са фештом, па су и Драгану Тодорићу скандирали да скине сако, што је овај учинио.


Ни то није био крај, помоћни тренер Партизана Петар Божић скинуо је сако, што је касније урадио и цео стручни штаб ‘црно-белих’.


Ипак, у оригиналном перформансу ком су се придружили сви на клупи црно-белих, пређена је граница доброг укуса када су појединци почели да скидају и кошуље, а позив “гробара” прихватио је и Владан Тегелтија.


Тренер Партизана НИС Душко Вујошевић опет је кажњен због “неприкладног облачења” на мечу Суперлиге Србије, тачније због скидања сакоа, па је ово очигледно био одговор.


( Б92 )


...



СРБИН.ИНФО

Велики брат из Вашингтона посматра, прислушкује и прети





Немце је недавно веома непријатно погодило сазнање да се и они налазе под присмотром Вашингтона, а вероватно су посебно били изненађени чињеницом да савремена копија Великог брата из Орвеловог научно-фантастичног романа “1984” (који све посматра и контролише) стиже из Беле куће.


Америчка Национална безбедносна агенција масовно је прислушкивала (и прислушкује) немачке грађане, политичаре, чак и саму председницу Владе Ангелу Меркел. Немачка јавност била је огорчена што се њихови савезници и пријатељи из Америке према њима односе као и према могућим непријатељима, од којих непрестано зазиру и све предузимају како би на време дознали које су им намере и онемогућили их.


Како се показало, ни Немачка није сасвим невина. И она је, мада не у толикој мери, шпијунирала своје пријатеље и савезнике са друге стране океана. Када је Ангела Меркел крајем априла отпутовала у посету Вашингтону, немачка јавност је очекивала да ће се са Бараком Обамом договорити да се ово узајамно шпијунирање прекине, али се то није догодило. Бела кућа није прихватила предлог Ангеле Меркел јер то (као и обично) није било у њеном интересу. И не падајући им на памет да прекину прислушкивање, Американци су изјавили да ће водећи немачки политичари и убудуће бити под присмотром, али само у случају преке потребе, односно, ако то “национални интереси” Сједињених Америчких Држава захтевају (а што ће, разуме се, процењивати искључиво Бела кућа).


Немце је затим изненадила још једна непријатност. ...



СРБИН.ИНФО


Шешељу живот угрожен





Шешељ је примио само једну хемотерапију и то још пре три месеца, након што му је оперисан карцином дебелог црева, а треба да је прима једном месечно.


- Њему је хемотерапија једини лек који иде уз ту дијагнозу и сада и тај једини лек више не узима. Смршао је више од 20 килограма, потпуно су му онемогућене алтернативне методе јачања организма, а уз то треба додати и оне који одлучују о томе како ће и када ће се лечити, а унапред су одлучни да то спрече. Ако се тако стање настави, исход је познат – одговара Јадранка Шешељ на питање о здравственом стању супруга.


У разговору за “Вести” она каже да је после прве хемотерапије пре три месеца Шешељу затворска управа одредила једнонедељну изолацију у затворској болници уз образложење да је “ризичан по околину” и поред тога што су доктори који су га оперисали рекли да никаква изолација после хемотерапије није потребна и да контакт са другим особама не може да буде небезбедан.


- Воја се на ту одлуку жалио председнику суда, али је он подржао одлуку управе затвора да је изолација неопходна. Што би се рекло може им се, као да је зрачен и да исијава, па угрожава здравље других – сведочи Јадранка, која је прошле недеље посетила свог супруга у притворској јединици Хашког трибунала.


Шешељева супруга се консултовала са српским онклозима о нужности излоације, али су они били у чуду да неко може да сматра да је особа која је примила хемотерапију ризична за околину јер би тада медицинско особље било константно угрожено.


Она каже да је тих седам дана у изолацији Шешешељу тешко пало и да уместо да се после јаке терапије налази што више на ваздуху и уз јаку храну, он седам дана провео у неусловној соби без дневног света. ...



СРБИН.ИНФО


Жириновски о Евровизији: Европа је пролив





МОСКВА – Владимир Жириновски, лидер руске партије ЛДПР, гостујући на тв станици „Россиа 24″ после проглашења победника Евровизије, јавно је у емисији рекао да је Европа иструлила и да је Европа „пролив“.


„Европа је иструлила. У њих више нема ни мушкараца ни жена. Европа је пролив.“ – рекао је Жириновски.


Гледаоци и водитељ емисије су подржали Жириновског и аплаудирали му, преноси украјински Обозревател.



Он се такође осврнуо и на тренутна дешавања у Украјини и упитао „да ли Донбас може ићи у овакву Европу?“.


„Не. ...



СРБИН.ИНФО


Јелена Триван: Вучић процењује да ли сам добра





Од ситуације унутар ЕУ, а не од капацитета Србије, зависити да ли ћемо 2020. бити у Европској унији


Место директора владине Канцеларије за европске интеграције упражњено је од августа прошле године када је Милан Пајевић, као кадар Уједињених региона Србије, поднео оставку на ту функцију. У јавности се спекулише да би на то место могла да дође Јелена Триван, бивша функционерка Демократске странке, која сада ради у Центру за европску политику и вредности упркос противљењу Јадранке Јоксимовић, министарке без портфеља задужене за европске интеграције.


Триванова за „ Политику” каже да с њом нико још није разговарао о могућности да буде на челу владине Канцеларије за европске интеграције.


„Моје професионално и политичко искуство у законодавној и извршној власти, као и докторат и магистратура о ЕУ говоре у прилог томе да су евроинтеграције тема којом се ја квалификовано бавим. Да ли сам ја добра за место директора Канцеларије за европске интеграције процењује премијер владе Александар Вучић који кандидује на то место”, истиче Јелена Триван.


Колико је Србија ближа Европској унији него што је била пре неколико година?


Мислим да смо данас далеко ближи него раније у формалном смислу. То сигурно није опсена, већ је чињеница да се наше друштво годинама развијало у законодавном погледу. ...



СРБИН.ИНФО


Венецуела: Не признајемо украјинску власт до легитимних избора





Венецуела не признаје власт у Украјини легитимном све док се не одрже избори, јер су они почели да управљају земљом после „државног удара“, стоји у саопштењу МСП земље.


Каракас „не прихвата насилне процесе“, у којима је уз подршку САД и НАТО свргнута претходна украјинска влада, а то је угрозило мир у Украјини, безбедност народа, као и стабилност целокупног евроазијског региона.


МСП жали што су се у току кризе у Украјини појавиле „историјске паралеле“ са дејствима фашистичке армије времена другог светског рата. Првенствено се мисли акцију радикалног „Десног сектора“ у којој су убијене присталице федерализације у Одеси 2. маја.


(Глас Русије)


...



СРБИН.ИНФО

Умро Туђманов генерал Мартин Шпегељ





ЗАГРЕБ – Пензионисани хрватски генерал Мартин Шпегељ, некадашњи министар одбране, а касније и главни инспектор Хрватске војске (ХВ), умро је у 87. години, преносе хрватски медији.


Током 80-их био је на челу хрватске Територијалне одбране, а 1985. је преузео команду над Петом војном области ЈНА, чије је седиште било у Загребу. Шпегељ је познат по процурелим видео снимцима из 90. године на којима се видело да организује кријумчарење оружја за паравојне неоусташке формације, те да припрема понављање усташких планова из Другог светског рата о прогону и убијању српског становништва у Хрватској.


Био је други хрватски министар одбране, а касније и заповедник Збора народне гарде.


На министарској функцији био је нешто краће од годину дана, јер је оставку поднео у мају 1991. године, како подсећа Јутарњи лист, након афере с такозваним „Шпегељевим тракама”, на којима је снимљен у преговорима о куповини оружја на црно. ...



СРБИН.ИНФО


Двери поделиле Георгијевске ленте (Видео+ фото галерија)





Сетимо се наших предака који су дали своје животе за слободу отаџбине! Узмите ваш део слободе, Двери поделиле „Георгијевске ленте“.


Као знак подршке руском и украјинском народу који страда од неонациста у источној Украјини, и у знак историјског опредељења Руса и Срба да су се борили, да се боре и да ће се увек борити против нацизма и фашизма, Покрет Двери организује поделу „Георгијевских ленти“ – симбола победе над фашизмом која се традиционално дели по читавој Русији поводом Дана победе – 9.маја.


Трака светог Георгија је атрибут многих војних награда Руског царства, СССР и нове Русије. Први пут се појавила на војним мундирима 1796. године с орденом светог великомученика и Победносца Георгија. По налогу царице Катарине II давала се само за конкретне подвиге у ратно време. Црна и наранџаста боја ленте светог Георгија у Русији су постали знак војног јунаштва и славе. Од почетка XIX века лента светог Георгија је такође била додата уз знаке одликовања који су се уручивали појединим војним јединицама. ...



СРБИН.ИНФО


БРИТАНЦИ У ВЕЛИКОМ СТРАХУ: Путин нам је већа претња него икад





Британци су у великом страху након спектакуларне параде руске војске у срцу Москве у петак, поводом Дана победе над фашизмом, којом је председник Руске Федерације приказао моћ своје земље.


Наиме, јуче је британски Дејли мејл навео да Путин сада Западу представља већу претњу него икад и да је марш 11.000 руских војника централним московским Црвеним тргом, али и колона тенкова и других борбених возила, у ствари порука која је јасна као дан – Русија се као сила вратила на велика врата, а њене намере свету су потпуно непознате.


Познати британски лист пише да у прилог страховањима од Путина и његове војске иде и чињеница да је британски краљевски разарач „ХМС драгон“ морао да буде послат из Портсмута како би на оку држао седам руских борбених бродова. Међу пловилима руске морнарице су и огроман носач авиона, као и крстарица с нуклеарним потенцијалом, који у водама око Ламанша, како наводи Дејли мејл, погоршавају ионако напете међународне односе.


Запад да реагује


Посебна критика на рачун руског лидера Владимира Путина стигла је због његовог односа према украјинској кризи, али и посете полуострву Криму у петак, на Дан победе. Тај његов потез изазвао је салву критика из света с обзиром на чињеницу да је, према тврдњама Запада, Крим 16. марта бесправно припојен Русији.


- Шта је још потребно да се свет пробуди и схвати претњу Русије предвођену злокобним моћником, који је једноставно порушио правила на којима је заснован вишедеценијски европски мир – пита се британски новинар Едвард Лукас. ...



СРБИН.ИНФО


Девенпорт: Ако Србија жели у ЕУ, мора да поштује транвестите, гејеве, лезбејке…





Београд — Важна тачка преговора ЕУ и Србије биће поштовање људских и мањинских права, националних и других, попут ЛГБТ популације, изјавио је Мајкл Давенпорт.


Шеф делегације ЕУ у Србији сматра да је општа ситуација у медијима “јако незадовољавајућа” и да су некифеномени веома непријатни и неприхватљиви. Он, је, додао и да подржава нове медијске законе.


Он је, у интервјуу ФоНету, подсетио да је Србија потписала све међународне споразуме и конвенције у области људских и мањинских права, али њихова имплементација мора да буде ускладу са међународним обавезама и стандардима.


Због тога “желимо да почнемо са овим прироритетом у преговорима”, у оквиру поглавља 23, прецизирао је Девенпорт и оценио да је веома битно да стратегија за борбу против дискриминације буде спроводена акционим планом у овојобласти.


“Сада чекамо следећи нацрт овог плана”, додао је Девенпорти нагласио да ЕУ “јако подржава” медијску реформу, на основу пакета закона који је припремила претходна влада.


Он је навео да су већ припремљени нацрти закона о јавном информисању и електронским медијима, док “још иде рад” на закону о јавним сервисима, истичући да охрабрује што је премијер Александар Вучић у експозеу поменуо пакет ових закона, чије је усвајање означио као приоритет за ову владу.


“Наравно да је усвајање нових закона веома битно, алитреба да дође и до њихове имплементације”, напоменуо јеДевенпорт, који сматра да је у томе важна улога парламента,али и цивилног друштва.


“Мислим да су сви свесни да је општа ситуација медија у Србији још увек јако незадовољавајућа и због тога су тинови закони веома битни”, образложио је Девенпорт и указаода још постоје “феномени који су веома непријатни, чак и неприхватљиви”. ...



СРБИН.ИНФО


Манијак у Влади Србије или напредна европска Влада?





Функционерка Комисије за хартије од вредности Л. Ј. оптужила је Новака Недића, генералног секретара Владе, за сексуално узнемиравање.


Она је председнику комисије Зорану Ћировићу и осталим члановима тог тела, у фебруару ове године, послала мејл у којем је навела да је од Недића, тада заменика генералног секретара Владе, “трпела најозбиљније облике мобинга”.


Писмо својим сарадницима, до којег је дошао “Блиц”, Л. Ј. је послала непосредно пре седнице на којој је требало да буде разматрано њено разрешење. Она је том приликом признала да је Недић “политички лобирао приликом њеног именовања”.


- Једини разлог за моје разрешење је притисак Новака Недића. ...



СРБИН.ИНФО


Вуковар: Хрвати поново разбили ћириличну таблу





Вуковар — Двојезичну таблу са натписом установе на латиници и ћирилици непозната особа разбила је ноћас на згради Хрватског завода за запошљавање (ХЗЗ) у Вуковару.


Вуковарско-сремска полиција трага за починиоцима.


Од 2. септембра прошле године, када је у Вуковару почело постављање двојезичних табли на државне институције и установе, табла постављена на вуковарски ХЗЗ разбијана је у неколико наврата, подсећа Хина.


До сада је у Вуковару забележено уништавање или оштећење двојезичних натписа у тридесетак случајева.


(Танјуг)


...



СРБИН.ИНФО

Угљанин честитао “Бошњацима” празник, 23 године од како су настали





Председник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин честитао је данас Бошњацима 11. мај, Дан бошњачке националне заставе, и 23. годишњицу оснивања Бошњачког националног већа.


“Пред нама је велика одговорност да очувамо јединство јер тако једино можемо штитити и унапредјивати наша национална права у Србији. Уз ову поруку свим Бошњацима, искрено честитам Дан бошњачке националне заставе, са жељом да га обележимо у миру, здрављу и срећи”, навео је Угљанин у честитки.


Он је додао да је Бошњачко национално веће, основано 11. маја 1991. године, обележило веома важан историјски период за развој бошњачке националне заједнице Санџака.


“Сваки нови 11. ...



СРБИН.ИНФО


НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Око 400 америчких плаћеника у Украјини (Видео)





Око 400 плаћеника једне америчке фирме за обезбеђење налазе се у редовима украјинске војске и полиције у операцији против проруских активиста, пише данас немачки лист Билд ам Зонтаг.


Према информацијама на основу радио комуникације између командних центара руске војске, које је открила америчка Национална безбедносна агенција (НСА) и потом проследила немачкој тајној служби (БНД), амерички плаћеници координирају и спроводе герилске операције против проруских активиста око Славјанска на истоку Украјине. Ти плаћеници раде за америчку фирму Академи, познатијом под старим именом Блеквотер (Blackwater).


СРБИН.ИНФО


Мисија Русије је да зауставља претенденте на европску и светску владавину





Већ одавно је Дан Победе постао главни празник Русије, који је формира као политичку нацију јер обједињује све генерације, све друштвено-политичке снаге, све етничке групе и све социјалне слојеве. Ту нема горког укуса 12. јуна, нема ни неодређености 4. новембра.


Западни посматрачи се чуде зашто се у Русији празник Победе све више прославља, иако су се догађаји које обележавамо десили готово пре једног века.


Ради се о томе да народ Русије у том празнику црпи снагу за превазилажење огромних проблема са којима се земља суочила у новијем периоду своје историје.


Ми се окрећемо победи у Великом Отаџбинском рату и говоримо себи: гледајте, наши преци су победили у много тежој ситуацији него што је ова у којој смо се ми сада нашли. ...



СРБИН.ИНФО


Похвала лицемерју (о књижевној сцени, наградним конкурсима, еснафској братији)





(Томица Ћирић)


Награда је услуга или боље рећи зајам. Ерго, зајмодавац (читај: критичар) се обавезује да другом лицу, зајмопримцу (писцу) преда у својину одређену количину новца или других заменљивих ствари (читај: симболичку моћ статуса у књижевној хијерархији), а зајмопримац (песник) се обавезује да му врати после извесног времена исту количину новца или односно исту количину ствари исте врсте и истог квалитета у одређеном року, са накнадом или без накнаде (Закон о облигационим односима).


У потрази за позајмљеном наградом.


Први етички императив савремене књижевности категорички гласи: ...



СРБИН.ИНФО


Данашњом Украјином владају секташи, хомосексуалци и агенти ЦИА





Вршилац дужности председника Украјине Александар Турчинов изјавио је да ће лично предводити прву свеукрајинску параду представника сексуалних мањина у Лавову одмах после завршетка председничких избора заказаних за 25. мај.


„Сви датуми су договорени, представници друштвених организација су обавештени. Могуће је да ће на паради учествовати гости из земаља ЕУ и САД. ...



СРБИН.ИНФО


КОМИНТЕРНА И ТИТО: Москва је одлучила Титову судбину (Руски извори) (2)





(Глас Русије)


Двадесет трогодишња илегалка Херта Хас, Словенка аустријског порекла, радила је у обавештајном центру Коминтерне у Загребу и била је један од најбољих стручњака за израду лажних докумената. У партијској каријери није напредовала само због комунистичких убеђења и познавања марксистичке идеологије, већ и због умећа да у илегали ради у условима потпуне конспирације.


Како је сама говорила недуго пред своју смрт 2010. године: «Умела дам да радим многе ствари. У овом одговорном и важном послу требало је вешто бајати над израдом важних докумената у људским животима. Јер, ови људи су у земљи и иностранству превозили забрањене и опасне материјале.»


Крајем 30-их година СССР је требало да изабере између Јосипа Броза Тита и Петка Милетића, у то време најутицајнијег човека међу југословенским комунистима. Јосип Копинич је учинио све што је било могуће како би Тито дошао на чело ЦК Комунистичке партије Југославије. ...



СРБИН.ИНФО


ЈЕВРОПА: „Што је већа лаж, лакше је обманути масе!“ (Адолф Хитлер)





(Ненад Благојевић)


Док гледам како се још једном пред нашим очима одигравају лажи, изнова и изнова, размишљам да ли је синоним „слобода медија“ уствари друго име за „слободно лажи“. Постоји ли у овом нашем цивилизованом свету – како волимо да га зовемо било шта што личи на цивилизовано или бар нешто што ће покушати да заштити ако се нешто цивилизовано и појави.


Можда је прави одговор на то да је у последњих 3400 год цивилизације, или како се год то звало мир владао једва неких 230год. Звучи врло цивилизовано. Тешко ми је да се помирим да сам опет савременик новог страдања људи због нечијих интереса и лажи. Моја бол је јача када тај народ сем своје невиности самном дели и исто порекло и исту веру. Док слушам лажи Европе и Америке које треба да обману масу, моја душа пати заједно са братским Руским народом у Украјини. Народом који страда због нових лажи из познате фабрике ЕУ – НАТО. Не могу а да не приметим како ме назив Украјина подсећа на један други скоро исти назив који је донедавно био на уснама сваког Србина, моје усне и даље тихо шапућу Крјини Српској. ...



СРБИН.ИНФО


СПИН ДОКТОРИ НОВОГ ПОРЕТКА: Од Југославије до Украјине – крвави траг ратне пропаганде (2)

Неколико савета за организацију великог Украјинског Рајха





(Дмитриј Седов)


Свако ко нешто зна о новијој историји Европе, без лупе за увеличавање може у деловању украјинских власти видети имитирање Хитлеровог режима. Истина, украјински нацисти су због своје непажње све побркали и никако да изађу на прави пут, који води ка међународном трибуналу. Како би на крају прекинули ову конфузију, усудићемо се да им упутимо неколико корисних савета, на основу већ прођеног немачког искуства…


1. Из сале Врховне Раде избацити све кратковиде парламентарне партије, јер то може изазвати забуну у свету. Треба организовати паљење Врховне Раде, оптужити за то комунисте, гурнути у ту гомилу и Партију региона и све скупа послати у концентрационе логоре подигнуте у близини села Жданова.


2. После тога, најбоље би било распустити Врховну Раду, а партије “Отаџбина” и “Слобода” ујединити у једну Национал-Социјалистичку укро-русофобску партију (НСУРП) “Слободна Отаџбина” и одредити Александра Турчинова за неприкосновеног вођу (фирера) нације.


3. Укинути стихијско спаљивање непријатеља Покрета и концентрациони логор Ждановка опремити савременим гасним пећима са коришћењем високотехнолошке немачке опреме која омогућава прерађивање “кромпирове златице”[1]у великим количинама. ...



СРБИН.ИНФО


Од сада полиција и бициклом јури преступнике





Полицијске управе у Србији добиле су протеклих дана налог да се изјасне о употреби бицикла у обављању службених задатака и да, зависно од терена који покривају, саопште колико би им двоточкаша било потребно. Реч је о иницијативи која је раније покренута у МУП-у, али је сада активирана и добро се уклопила у мере штедње којима се посветила нова влада Србије.


– Многе полиције у свету користе бицикле, Немачка, САД, па и Хрватска, Црна Гора… Колико ми је познато, и код нас су на подручју Ваљева бицикли службено полицијско возило. Они имају своју улогу у надгледању и обављању задатака по парковима, на плажама или у Београду, на Ади Циганлији – рекао нам је старешина полицијске испоставе у западној Србији. ...



СРБИН.ИНФО


ПОБЕГЛА ИЗ ГРАДА: Младе жене греше што беже од села





Прионула ових дана на сеоске пролећне послове цела породица Бајић из питоме Богданице, на размеђу пожешке и милановачке општине. Радни су то људи, кућа имућна. А на домаћици Сањи, како у селима бива, велики је терет, она свуда стиже. Иако се у граду, међу солитерима, родила и одрастала. ...



СРБИН.ИНФО


Украјина: Почело гласање на референдуму на југоистоку Украјине (Из часа у час, Видео)





Референдум УЖИВО



10:30 Излазност на референдуму у Луганској области 22% у 10.00 по мск


Излазност на референдуму о статусу Луганске области, који се одржава у недељу, износи у 09.00 (10.00 по мск) већ 22%, изјавио је за РИА Новости представник локалне народне војске Василиј Никитин. Он је рекао да гласање у Луганској области „иде активно“.


10: ...



СРБИН.ИНФО


ПОРУКА СТЕФАНА НЕМАЊЕ СРБИМА: У гробу су исти цареви и убоги





Знаменити људи који су пре педесет, сто и више година описивали српске земље, као да су били видовити. Њихове речи важе и данас, било да је реч о нашим наравима, или о месту у времену и простору.


“Знано је свима вама како Бог својим промислом постави мене да владам над вама, и како у почетку нађох упропашћену земљу, и помоћу Божјом и пресвете владичице наше Богородице не лених се, нити мира себи дадох, докле све не поправих.


Многи иноплеменици усташе на ме, као пчеле на саће, али именом Господњим противљах им се и одолевах им. ...



СРБИН.ИНФО


Вулин: Само јединство Србе спасава




Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је у Лепосавићу да су Срби на Косову и Метохији само уједињени довољно моћни да одлучују о својој судбини.


Увек сам био на страни Срба: Александар Вулин


Вулин је позвао Србе на Косову да не пристају на поделе јер, како је оценио, само уједињени ће моћи да одлучују о својој судбини, и никако другачије.


“Ако ишта имам да вам поручим, немојте да вас деле на север и југ, таква подела ће вам доћи главе, не сме бити такве поделе. Будете ли пристали на такву поделу радиће са вама шта год хоће, као свих ових година”, рекао је Вулин, који је у претходној Влади Србије био задужен за Косово и Метохију.


Осврћући се на претходних 18 месеци колико је провео на месту министра без портфеља задуженог за Косово и директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију, Вулин је рекао да је тих 18 месеци изгледало као 18 година, преносе београдски медији. ...



СРБИН.ИНФО


Амерички Стратфор: Србија у тампон-зони





Криза у Украјини, која може да се разуме само у оквирима европске геополитике у последњих сто година, од почетка Првог светског рата, данас кроји нову стратешку карту, са тампон-зоном између Русије и „европског полуострва“. Чине је Пољска, Мађарска, Румунија, Србија, Азербејџан – истиче Џорџ Фридман, оснивач америчке приватне обавештајне компаније „Стратфор“, у анализи „Граничне земље – нови стратешки пејзаж“ .


Уверен да геополитичке нужности дају оквир за разумевање не само онога што се дешава у Украјини, већ и онога што ће да уследи, Фридман подсећа на кључну улогу Немачке и укорењен амерички интерес да учини све да евроазијски простор никад не падне у руке само једне нације.


Америка се већ сто година руководи стратегијом одржавања равнотеже снага у Евроазији. А када би се баланс мењао, Вашингтон би најпре повећавао помоћ, да би тек у случају велике потребе интервенисао, и то у оквиру ефикасног војног савеза. Та ситуација понављала се у оба светска рата, током хладног рата, после распада СССР. ...



СРБИН.ИНФО


Како ће продужење радног стажа за жене утицати на незапосленост у Србији?





Око 20.000 припадница лепшег пола у Србији, које ће у јануару 2015. године напунити 60 година, могло би да одложи одлазак у пензију. Једна од мера нове владе, како се најављује биће продужење старосне границе за окончање радног века. За почетак, само за жене, а стручњаци очекују да ће, вероватно, убрзо исту судбину доживети и јачи пол.


Скептици су склони коментарима да се надлежни труде да не смањују пензије, али зато повећавају старосни лимит, иако сви знају да је животни век у Србији све краћи, па су на конто тога могуће и уштеде у фонду ПИО. ...



СРБИН.ИНФО