Sunday, April 27, 2014

Украјина: У Доњецкој области ухапшена тројица официра специјалних снага СБУ (Из часа у час)





13:27 Представници ОЕБС-а и Црвеног крста нису могли да посете Губарева


Представнике Црвеног крста и ОЕБС-а без објашњења нису пустили до народног гувернера Доњецка, Павла Губарева који се налази у кијевском притвору, иако је, дан раније, Кијев дозволио њиховим представницима посету политичком затворенику, објављују данас медији.


Почетком марта Губарева су ухапсили припадници Службе безбедности Украјине (СБУ). Против њега је подигнута оптужница у којој се он оптужује за сепаратизам. Он је објавио штрак глађу, на неодређено време, у знак протеста против ”убиства цивила у Славјанску”.

Министарство спољних послова Русије изразило је забринутост због судбине и здравља Губарева и званично се обратило ОЕБС-у како би њихова мисија у Украјини одмах могла да посети Губарева.


12:56 Обама позива свет на увођење санкција Русији


Вашингтону и Бриселу следи ”заједничко увођење санкција” Русији, изјавио је данас председник САД, Барак Обама на прес конференцији у Куала Лумпуру (Малезија), где борави у званичној посети.


Према његовим речима, донете мере ће имати већи ефекат уколико Америка не делује сама.


Обама је критиковао Русију због неактивности јер она, према његовом мишљењу, није урадила ништа како би помогла решавању конфликта у Украјини. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment