Saturday, April 26, 2014

ДВЕ ГОДИНЕ РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА У НИШУ: Србијо, чувамо те






Поплава у Србији постала је још један испит за руско-српски хуманитарни центар у Нишу, који 26. априла обележава двогодишњицу свог рада. Ради разматрања ликвидације последица у Београд је стигао заменик министра за ванредне ситуације Русије Владимир Артамонов. Током посете, он се срео са шефом одељења за ванредне ситуације МУП Србије Предрагом Марићем.



Како пише у званичној изјави српског министарства, узрок поплаве није толико у недовољним средствима за ликвидацију њених последица, већ у незаинтересованости самих грађана, који стално бацају у реке крупне отпатке, због чега речна корита постају ужа. Г-н Марић је коментарисао ситуацију за «Глас Русије».


Имали смо протеклих дана прилику да видимо да су корикта мањих река знатно сужена због смећа које се годинама баца. Поготово на мањим местима одсуство те културе према животној средини. Људи једноставно гомилују смеће, годинама бацују га у речице. И надамо се да ће са формирањем Владе Републике Србије доћи до озбиљног происпитивања одговорности и суочавања са таквим односом према природи. ...



СРБИН.ИНФО




No comments:

Post a Comment