Saturday, April 26, 2014

Економска политика нове владе или “и после Динкића – Динкић”





Нова влада Србије ће, сада је то потуно извесно, наставити са спровођењем погубне неолибералне економске политике под вођством агената страних интереса и кадрова Светске банке и ММФ.


Ту се пре свих истичу „експерти“ који ће да воде кључна министарства економског сектора као што су: Кори Удовички, која је од 1993. до 2001 била на „професионалном усавршавању у САД“ и обављала више одговорних дужности при мисији ММФ-у у Вашингтону. Агент Кори је обављала и више кључних економских функција (била је гувернер Народне Банке Србије) за време док је Млађан Динкић палио и жарио српском економијом.


Један од министара који ће водити министарство привреде је и Душан Вујовић. Оно што је занимљиво је да једино што у доступној биографији пише о Вујовићу јесте да је он високи чиновник Светске банке (овде је у питању класични сукоб интереса– акоће у исто време обављати функцију министра привреде и обављати одговорне послове за Светску банку). У новој влади ће бити и неизбежно „чудо од детета“ са Јејла, Лазар Крстић (то је онај геније који је недавно изјавио да би Србија морала додатно да се задужи да није узела кредит).


Јасно је да овакав одабир кључних, економских кадрова владе не значи ништа друго до наставак испуњавања колонијалних обавеза наметнутих од стране ЕУ, ММФ-а и Светске банке. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment