Thursday, May 01, 2014

СТРАХ ИЛИ ЛИЦЕМЕРЈЕ: На друштвеним мрежама праве хаос, а беже од камере!





У данашњем свету, у друштву високе технологије и интернет комуникација, уколико немате профил на некој од друштвених мрежа, то је као да не постојите!


Независно од тога да ли сте уживалац Фејсбука, Твитера, Инстаграма или неке друге друштвене мреже, имате могућност виртуелног комуницирања са другим члановима и неизоставно, имате могућност критичког деловања износећи своје ставове и мишљења на многе теме.


Теме које изазивају бурне реакције јавног мњења су многобројне, међу којима су најзаступљенији сексуални скандали познатих личности, хомосексуализам, бизарности и насиље. Иста је прича и на друштвеним мрежама, где велику предност имају најагресивјини “критичари” са веома “бучним” коментарима и статусима.


Међутим, уколико бисте те исте људе питали на улици нешто за потребе видео или аудио анкете, они би вам веома бојажљиво одмахнули главом уз многе изговоре. Једни ће бити у “ужасној журби”, други ће вам рећи да не изгледају лепо да би се сликали, трећи неће бити упућени у оно што желите да их питате и тако редом, имали бисте прилику да се наслушате многих креативних изговора..


Од тематике анкете зависи њен успех и тежина њеног спровођења. Уколико су теме, на пример, из области историје, медицине или географије, само они сигурни у своје знање ће стати испред објектива камере или микрофон диктафона и рећи шта имају. Док ће други журити да “однесу тетки лек”.


С друге стране, ако је тематика у вези са политиком, економијом или неким друштвеним дешавањем, која захтева само изношење става или мишљења, ретко “храбри” ће одлучити да се изразе, док ће друштвемне мреже неизоставно врвети од коментара! ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment