Friday, May 09, 2014

УДАР НА ЂИЛАСА: Пајтићеви потпредседници – Чомићева, Николић и…





Захуктава се кампања у Демократској странци пред изборну скупштину 31. маја. Двојица ривала за првог човека демократа Драган Ђилас и Бојан Пајтић формирали су изборне штабове, а војвођански премијер је у Крагујевцу, на састанку са председницима локалних страначких одбора, и званично обелоданио да улази у трку за председника ДС, те је представио своју визију плана и програма политике демократа и вођења странке.


Шеф Ђиласовог изборног штаба је, како Данас сазнаје, Љубан Панић, економиста из Вршца, док ће Пајтићев штаб водити Дејан Николић, актуелни потпредседник ДС из Сокобање. Николић ће бити и један од кандидата Бојана Пајтића за потпредседника странке, а ту су, према тврдњама његових сарадника, још Гордана Чомић и Наташа Вучковић. Међутим, према последњим информацијама, такође незваничним, Вучковићева ће се ипак наћи у тиму Драгана Ђиласа. Међу потпредседничким адутима Бојана Пајтића требало би да буде и још један актуелни потпредседник – Јован Марковић из Ужица.


“Осим мене, Ђиласови кандидати за потпредседнике су још Горан Јешић и Драган Шутановац”, потврдио је претходно за Данас Борислав Стефановић и додао да је Драган Ђилас већ кренуо у страначку кампању, а да ће овог викенда обићи велики број општинских одбора. Стефановић је навео да су Ђиласову кандидатуру подржали општински одбори у Бору и Баточини, али и у Крагујевцу, одакле је Пајтић почео своју кампању. ЂиИасову кандидатуру на територији града Београду за сада је извесно да ће подржати Младеновац и Лазаревац. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment